Σημαντική αναβάθμιση στα “προσεχώς” του Apple CarPlay

Το λoγισμικό που ενσωματώνεται στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της πλειονότητας των σύγχρονων αυτοκινήτων, επιτρέποντας τη συνδεσιμότητα συσκευών Apple και την αξιοποίηση των σχετικών εφαρμογών, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά βελτιώσεων.

Σημαντική αναβάθμιση στα “προσεχώς” του Apple CarPlay

Το λoγισμικό που ενσωματώνεται στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της πλειονότητας των σύγχρονων αυτοκινήτων, επιτρέποντας τη συνδεσιμότητα συσκευών Apple και την αξιοποίηση των σχετικών εφαρμογών, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά βελτιώσεων.

Σημαντικές αναβαθμίσεις ανακοίνωσε η Apple για το λειτουργικό που, από το Toyota Aygo X έως την Rolls-Royce Cullinan, αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των σύγχρονων αυτοκινήτων, επιτρέποντας στους οδηγούς-χρήστες τη διασύνδεση των iOS συσκευών και την αξιοποίηση των σχετικών εφαρμογών μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της αμερικανικής φίρμας «η νέα γενιά του Apple CarPlay θα προσφέρει την πλήρη ενσωμάτωση του iPhone προς όφελος μιας πιο ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας Apple στο περιβάλλον του αυτοκινήτου».

Βάσει του πρώτου teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η φίρμα από την Καλιφόρνια, θα πρέπει να περιμένουμε ένα layout γραφικών που εναρμονίζονται περισσότερο με όσα εμφανίζονται στην οθόνη ενός iPhone. Έτσι, με την σύνδεση ενός iPhone η κεντρική οθόνη του infotainment θα θυμίζει περισσότερο από ποτέ όσα βλέπει ένας ιδιοκτήτης smartphone της Apple στην οθόνη του κινητού, που επιπλέον θα έχει πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές.

Ωστόσο η νέα εκδοχή του λειτουργικού δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί καθώς θα προσφέρει μέσω του συγκεκριμένου μενού και τη δυνατότητα ελέγχου περισσότερων περιφερειακών λειτουργιών του αυτοκινήτου όπως το ραδιόφωνο ή ακόμα και ο κλιματισμός και τα καθίσματα χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται ο οδηγός να αλλάξει μενού προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ενώ υπό το φως της συγκεκριμένης εξέλιξης, οι κατασκευαστές αναμένεται να εξαλείψουν με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς τυχόν φυσικούς διακόπτες που έχουν ακόμα απομείνει στις κεντρικές κονσόλες για τον έλεγχο των συγκεκριμένων συστημάτων.

Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2021 το λογισμικό Apple CarPlay αναβαθμίστηκε περιλαμβάνοντας στις παραμέτρους που μπορεί να ρυθμίσει κανείς μέσω αυτού το σύστημα κλιματισμού όσο και τα καθίσματα κάτι που σημαίνει ότι η νέα βελτίωση θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα.

Στους δεδομένους νεολογισμούς θα συγκαταλέγονται και νέες επιλογές εξατομίκευσης του layout καθώς και η δυνατότητα επιλογής προκειμένου το λογισμικό να αναλαμβάνει και τη διαμόρφωση του πίνακα οργάνων εφόσον ο οδηγός το επιλέξει.

Βέβαια βάσει του teaser, το σκεπτικό της Apple δείχνει να αφορά τα αυτοκίνητα με μεγάλες  οθόνες οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν το σύνολο των δυνατοτήτων που σκοπεύει να προσφέρει η αμερικανική φίρμα, ενώ μένει να αποδειχθεί κατά πόσο τα αυτοκίνητα όπου οι ψηφιακές οθόνες δεν καταλαμβάνουν το ήμισυ του ταμπλό θα μπορέσουν να «χωρέσουν» με εύχρηστο τρόπο τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Apple και κατά πόσο αυτό θα γίνει με ένα τρόπο που είναι αποδοτικός για τον χρήστη-οδηγό.

H νέα εκδοχή του Apple CarPlay αναμένεται στις αρχές του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!