Αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα για τον αμερικάνικο στρατό!

Ούτε οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις… δαγκάνες της ηλεκτροκίνησης

Αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα για τον αμερικάνικο στρατό!

Ούτε οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις… δαγκάνες της ηλεκτροκίνησης

Την Υφυπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών υποδέχτηκε στο τεχνικό κέντρο της General Motors, ο Πρόεδρος της GM Defence. Ο Steve duMont παρουσίασε στην Kathleen Hicks τις εξελίξεις στον τομέα της αυτοκίνησης και πώς αυτές θα επηρεάσουν και τα στρατιωτικά οχήματα του μέλλοντος. Η General Motors έχει εξαγγείλει ένα φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης, ύψους 35 δισ. δολαρίων έως το 2025!

Οι σχετικές τεχνολογίες θα επηρεάσουν και τον τομέα των στρατιωτικών οχημάτων, στον οποίο υπάρχει στενή συνεργασία της GM Defence με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. «Η GM Defense έχει την εξαιρετική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις επενδύσεις της μητρικής μας εταιρείας στην τεχνολογία των μπαταριών και να τη διαμορφώσει ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τομέα της άμυνας», δήλωσε ο duMont. «Όσο περισσότερο προσαρμόζουμε την υπάρχουσα τεχνολογία στην αγορά των πολιτικών οχημάτων, τόσο πιο γρήγορα θα εκσυγχρονίσουμε τις ικανότητες των πολεμιστών».

Η Υφυπουργός Hicks είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αλλά και να οδηγήσει το ελαφρύ 9θέσιο στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους ISV, το οποίο έχει κατασκευάσει η GM Defence.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!