Αποκατάσταση Jaguar E-Type: Diamonds are forever

Μια μοναδική ματιά εκ των έσω στη διαδικασία αποκατάστασης μίας Jaguar E-Type του 1963.

Αποκατάσταση Jaguar E-Type: Diamonds are forever

Μια μοναδική ματιά εκ των έσω στη διαδικασία αποκατάστασης μίας Jaguar E-Type του 1963.

Η Hilton & Moss, κορυφαία εταιρεία στην αποκατάσταση και συντήρηση πολυτελών οχημάτων, ανοίγει τις πόρτες των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεών της, αποκαλύπτοντας την πρωτοποριακή τεχνογνωσία και λεπτομέρεια που αποδίδεται σε κάθε όχημα που μεταμορφώνεται σχολαστικά.

Αξιοποιώντας τον εκτεταμένο χώρο των 11.600 τετραγωνικών μέτρων και μια εξειδικευμένη ομάδα ειδικών με πάνω από 100 χρόνια συνολικής εμπειρίας, η Hilton & Moss προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για εγχειρήματα αποκατάστασης σε μια πληθώρα από μάρκες: από Mercedes-Benz και Aston Martin μέχρι Lotus και Jaguar.

Το πιο πρόσφατο προϊόν της εταιρείας είναι μια εξαιρετική Jaguar E-Type της Σειράς 1 του 1963, η οποία μετατράπηκε από ένα παρατημένο εύρημα σε ένα αψεγάδιαστο δείγμα του μοντέλου που ακόμα και ο Enzo Ferrari θεωρούσε «το πιο όμορφο αυτοκίνητο στον κόσμο».

Μία από τις μόλις 7.600 μονάδες που κατασκευάστηκαν από τη Σειρά 1 με τον κινητήρα 3,8 λίτρων, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα σπάνιο, πλήρως αυθεντικό, δείγμα του εμβληματικού μοντέλου, που μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για μια ζωή με ελάχιστα χιλιόμετρα στον ήλιο της Καλιφόρνια. Ανακαλύφθηκε χωρίς να έχουν γίνει επεμβάσεις επάνω της, κρυμμένη από τον έξω κόσμο και… επαναπατρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποκατασταθεί πλήρως στην παλιά της δόξα.

Η Hilton & Moss, στην οποία ανατέθηκε η αναβίωση του εκπληκτικού coupe, χρησιμοποίησε το δοκιμασμένο της σύστημα αποκατάστασης. Όπως συμβαίνει με κάθε όχημα που αναλαμβάνει η εταιρεία, η E-Type υποβλήθηκε σε σχολαστική αξιολόγηση, ξεκινώντας από οπτικούς ελέγχους και φτάνοντας μέχρι την πλήρη απογύμνωση του οχήματος, αναλύοντας την κατάστασή του, για να καθοριστούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Το αμάξωμα και τα βιδωτά πάνελ υπόκεινται σε ψεκασμό με σόδα, παρέχοντας στους τεχνικούς του συνεργείου μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του αυτοκινήτου. Το πρώτο βήμα στη μεταμόρφωση κάθε οχήματος προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση των εξωτερικών εξαρτημάτων, από κάθε παξιμάδι και μπουλόνι μέχρι τα πάνελ του αμαξώματος.

Με τα χρωμιωμένα στοιχεία να παραδίδονται σε εξειδικευμένους συνεργάτες για επεξεργασία, το αμάξωμα και οι πόρτες του οχήματος προετοιμάζονται επιτόπου για την βαφή. Το όχημα επικαλύπτεται σχολαστικά με πολυεστερικό και γκρι αστάρι, τρίβεται και τοποθετείται σε μία πλατφόρμα εργαλείο ανατροπής, για να λάβει τις νέες στρώσεις χρώματος και βερνικιού που ολοκληρώνονται στις εγκαταστάσεις βαφής πέντε θαλάμων.

Καθώς η βαφή υποβάλλεται σε πλήρη επιθεώρηση από την ομάδα του φανοποιείου, οι αναρτήσεις επιθεωρούνται και ρυθμίζονται προσεκτικά, ενώ καινούργιες τσιμούχες και στεγανοποιήσεις τοποθετούνται σε όλο το όχημα.

Σειρά είχε η περιποίηση του κόκκινου εσωτερικού της E-Type, από τα μαρσπιέ μέχρι το πλήρες φινίρισμα, το οποίο ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Η E-Type είναι εξοπλισμένη με ένα κιβώτιο πέντε σχέσεων, ηλεκτρικό υδραυλικό τιμόνι και ανάφλεξη, καθώς και ένα υπερσύγχρονο ηχοσύστημα με λειτουργία Bluetooth, εντός ενός παραδοσιακού περιβλήματος.

Μετά την πλήρη κατεργασία του κινητήρα από έναν εξειδικευμένο συνεργάτη και την συναρμολόγησή του από την Hilton & Moss, όλα τα κομμάτια του εξαιρετικού οχήματος ενώθηκαν, για να δώσουν και πάλι ασυναγώνιστη οδηγική απόλαυση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!