To Nio ET7 διένυσε περισσότερα από 1.000 χλμ. με μία φόρτιση

Η Nio δοκιμάζει τη νέα μπαταρία 150 kWh Ultra Long Range στο ET7, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 1.044 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας το 97% της ισχύος της.

To Nio ET7 διένυσε περισσότερα από 1.000 χλμ. με μία φόρτιση

Η Nio δοκιμάζει τη νέα μπαταρία 150 kWh Ultra Long Range στο ET7, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 1.044 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας το 97% της ισχύος της.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, έθεσε ένα σημαντικό ορόσημο για την κινεζική εταιρεία, οδηγώντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό Nio ET7 πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Αποδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες της τελευταίας μπαταρίας Ultra Long Range 150 kWh της Nio, το 14ωρο ταξίδι ξεκίνησε από τη Σαγκάη με προορισμό το Xiamen, μια πόλη στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας.

Μετά από μια σύντομη στάση και ανταλλαγή οδηγών, το Nio ET7 έφτασε στο Xiamen έχοντας χρησιμοποιήσει το 97% της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 1.044 χιλιομέτρων, παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ένας παράγοντας που συνήθως οδηγεί σε μείωση της απόδοσης και της αυτονομίας της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Η μπαταρία 150 kWh Ultra Long Range της Nio είναι συμβατή με ολόκληρη τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της και είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τους χρήστες του συνδρομητικού μοντέλου Battery as a Service, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να κλιμακώνουν ευέλικτα τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά τη διάρκεια κάθε στάσης ανταλλαγής της, ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.

Η νέα μπαταρία 150kWh Ultra Long Range της Nio είναι η πρώτη παγκοσμίως μπαταρία CTP Pack με κυψέλες σε μορφή θήκης, χωρίς σχεδιασμό θερμικής διάδοσης, με ενεργειακή πυκνότητα κυψέλης έως και 360 Wh/κιλό, σηματοδοτώντας την υψηλότερη χωρητικότητα και ενεργειακή πυκνότητα για μπαταρίες αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής στην Κίνα.

Ο William Li, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nio, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση αυτής της δοκιμής σηματοδοτεί την αυτονομία των έξυπνων EV που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα, γεγονός που θα προωθήσει περαιτέρω τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας από την κατανάλωση βενζίνης στην ηλεκτρική ενέργεια».

Η νέα μπαταρία 150kWh Ultra Long Range είναι συμβατή με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Nio μέσω του φορτιζόμενου, αναβαθμίσιμου και ανταλλάξιμου συστήματος παροχής υπηρεσιών ενέργειας της Nio Power, οι μπαταρίες φορτίζονται, αναβαθμίζονται και ανταλλάσσονται, με τους χρήστες της να έχουν ευέλικτες επιλογές για την αναβάθμιση των μπαταριών, όταν αυτό χρειαστεί.

Από τις 19 Δεκεμβρίου 2023, η Nio διαθέτει 2.322 σταθμούς ανταλλαγής ενέργειας παγκοσμίως: 2.289 στην Κίνα και 33 στην Ευρώπη, με το τελευταίο να ανοίγει στις 18 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ. Στις 16 Δεκεμβρίου, η Nio ολοκλήρωσε 34 εκατομμύρια ανταλλαγές μπαταριών, που ισοδυναμούν με μία ανταλλαγή κάθε 1,4 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!