Το ηλεκτρικό Kia EV9 λίγο πριν την αποκάλυψή του

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Kia EV9 έχει προγραμματιστεί για μέσα στον Μάρτιο, με την κορεατική εταιρεία να μας δίνει τώρα μια πρώτη -σκοτεινή- εικόνα του.

Το ηλεκτρικό Kia EV9 λίγο πριν την αποκάλυψή του

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Kia EV9 έχει προγραμματιστεί για μέσα στον Μάρτιο, με την κορεατική εταιρεία να μας δίνει τώρα μια πρώτη -σκοτεινή- εικόνα του.

Με μπροστάρη στην ηλεκτρική γκάμα της Kia το EV6, η κορεατική φίρμα φιλοδοξεί μέχρι το 2027 να την εμπλουτίσει με εννέα ακόμα μοντέλα του είδους. Εδώ, βλέπουμε, έστω και υπό χαμηλό φωτισμό, το επερχόμενο EV9, που θα είναι το πρώτο που θα παρουσιαστεί.

Ένα ηλεκτρικό SUV, με επτά θέσεις που πατάει στην πλατφόρμα E-GMP. Όταν θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στον μήνα, θα έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο EV9 που είδαμε να παρουσιάζεται δύο χρόνια πριν, το 2021.

Η τετραγωνισμένη αισθητική είναι αυτή που το χαρακτηρίζει, όπως επίσης και τα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED. Το εμπρός μέρος θα υιοθετήσει επίσης τη νέα ταυτότητα της Kia, με τη «μύτη τίγρης», αλλά χωρίς την παραδοσιακή μάσκα. Πίσω, τα φωτιστικά σώματα θα εκτίνονται σε όλη της τελευταία κολόνα και θα φτάνουν μέχρι την οροφή που θα συναντούν την αεροτομή.

Το εσωτερικό του επερχόμενου EV9 αναμένεται να έχει στοιχεία από το πρωτότυπο μοντέλο, με 7θέσια διάταξη, αλλά χωρίς τις αντικριστές πόρτες. Μια οθόνη 27 ιντσών, από τις μεγαλύτερες της αγοράς, θα βρει θέση μέσα στο μεγάλο κορεατικό SUV. Η σχεδίαση αναμένεται να είναι μίνιμαλ, με ελάχιστους φυσικούς διακόπτες στο ταμπλό και την απουσία περιττών στοιχείων.

Η βιωσιμότητα έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή της καμπίνας, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι μεταξύ άλλων από ανακυκλωμένα μπουκάλια και παλιά δίχτυα ψαρέματος.

Ενδεικτικά και όσον αφορά τις διαστάσεις, το μήκος του πρωτότυπου Kia EV9 είναι 4,930 μ., το πλάτος του 2,055 μ. και το ύψος του 1,790 μ., που το φέρνει σε κατάταξη πάνω από το Kia Sorento.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!