Τελείωσε η μπαταρία στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο; Δεν την φορτίζεις, την αλλάζεις!

Τέσσερα εκατομμύρια αλλαγές μπαταριών έχουν κάνει μέχρι τώρα οι πελάτες της NIO

Τελείωσε η μπαταρία στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο; Δεν την φορτίζεις, την αλλάζεις!

Τέσσερα εκατομμύρια αλλαγές μπαταριών έχουν κάνει μέχρι τώρα οι πελάτες της NIO

Αν και η NIO δεν είναι ευρύτερα γνωστή λόγω της απουσίας της από το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς, όπως αρκετοί ανταγωνιστές της, έχει κάτι που την καθιστά μοναδική. Τη δυνατότητα να αλλάζει τις μπαταρίες στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της.

Πιο συγκεκριμένα η NIO στην Κίνα προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας και όπως πρόσφατα ανακοίνωσε μέσω Twitter, οι πελάτες της έχουν αγκαλιάσει αυτή την ιδέα, αφού οι αλλαγές σε όλη τη χώρα έφτασαν τα 4 εκατομμύρια.

Μόλις έξι μήνες μετά την παρουσίαση αυτής της υπηρεσίας η NIO ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πελάτες είχαν κάνει αλλαγή μπαταρίας. Αυτή τη στιγμή η NIO έχει 504 σταθμούς που πραγματοποιούν αλλαγή μπαταρίας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του θέματος, από το “Fully Charged” η διαδικασία της αλλαγής μπαταρίας είναι απλή. Αφού βρεις μέσω της εφαρμογής στο smartphone ένα κοντινό σταθμό αλλαγής, ενημερώνεσαι αν υπάρχει διαθέσιμη μπαταρία, αλλά και τον αριθμό των αυτοκινήτων που μπορεί αν βρίσκονται στην αναμονή.

Μόλις φτάσεις, ο άνθρωπος της εταιρείας παραλαμβάνει το αυτοκίνητο και το βάζει στο σταθμό. Εκεί, το σύστημα αφαιρεί τις βίδες που συγκρατούν την μπαταρία, την οδηγεί στο σταθμό φόρτισης και την αντικαθιστά με μια πλήρως φορτισμένη. Η διαδικασία διαρκεί μόλις τρία λεπτά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!