ΝΙΟ ΕΤ9: Ηλεκτρική executive ναυαρχίδα

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων NIO παρουσίασε την executive ναυαρχίδα της, το ET9.

ΝΙΟ ΕΤ9: Ηλεκτρική executive ναυαρχίδα

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων NIO παρουσίασε την executive ναυαρχίδα της, το ET9.

Το NIO ET9, η ηλεκτρική executive ναυαρχίδα της κινεζικής μάρκας, έκανε επίσημα το ντεμπούτο του στην Κίνα. Με μήκος 5,325 μέτρα, πλάτος 2,016 μ., ύψος 1,62 μ., μεταξόνιο 3,25 μ. και τροχούς 23 ιντσών, το NIO ET9 υιοθετεί τη σχεδίαση Landjet, και προτάσσει πλούσιο χώρο καμπίνας και άνεση, υιοθετώντας διάταξη τεσσάρων θέσεων.

Οι λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν συνολική ισχυριζόμενη ισχύ 697 ίππων, η οποία κατανέμεται μεταξύ ενός ηλεκτροκινητήρα 340 kWh (456 ίππων) στον πίσω άξονα και ενός 180 kWh (241 ίππων) εμπρός, δημιουργώντας ένα σύστημα τετρακίνησης με προσανατολισμό στους πίσω τροχούς.

Τα πρωτοποριακά «Sky Island» και «Executive Bridge» δημιουργούν άνεση πρώτης κατηγορίας. Στο εσωτερικό, το NIO ET9 προσφέρει ένα ευέλικτο κυκλικό τραπέζι για τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε γωνία. Τα πίσω καθίσματα διαθέτουν 24 πατενταρισμένες τεχνολογίες, με μέγιστη γωνία ρύθμισης της πλάτης τις 45 μοίρες, πλάτος μαξιλαριού καθίσματος 582 χλστ. και 11 ρυθμίσεις με ένα κλικ. Επιπλέον, τα 7 ηλεκτρικά σκίαστρα μπορούν να ενεργοποιηθούν με ένα κλικ.

Το ET9 στοχεύει σε ηγετική θέση στην τεχνολογία, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 τεχνολογίες πλήρους φάσματος της NIO, συμπεριλαμβανομένων 17 τεχνολογιών παγκόσμιας πρωτοτυπίας, 52 κορυφαίων τεχνολογιών και 525 κατατεθειμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, θέτοντας ένα νέο τεχνολογικό σημείο αναφοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το NIO ET9 είναι εξοπλισμένο με την πρώτη πλατφόρμα 900V Full-Domain της Κίνας, διαθέτοντας την υψηλότερη τάση 925V, μέγιστη ισχύ φόρτισης 600 kW και μέγιστο ρεύμα φόρτισης 765A. Η πλατφόρμα υπερταχείας φόρτισης και εναλλαγής 900V επιτρέπει την εναλλαγή μπαταρίας μέσα σε 3 λεπτά ή την επέκταση της αυτονομίας κατά 255 χιλιόμετρα με 5 λεπτά φόρτισης.

Το NIO ET9 μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ιδιοκατασκευασμένο έξυπνο σύστημα, όπου η υπολογιστική πλατφόρμα Adam 2.0 της εταιρείας υποστηρίζει λειτουργίες σε έξι κύριους τομείς, δηλαδή την έξυπνη οδήγηση, το ψηφιακό cockpit, το έξυπνο πλαίσιο, το αμάξωμα, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και το cloud. Το SkyRide Intelligent Chassis System του NIO ET9 ενσωματώνει για πρώτη φορά τρία βασικά συστήματα: steer-by-wire, σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς και πλήρως ενεργή ανάρτηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!