Έκθεση Μονάχου: Νέο Audi Q6 e-tron

Η Audi αποκάλυψε στο Μόναχο το εσωτερικό και περισσότερες πληροφορίες για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της.

Έκθεση Μονάχου: Νέο Audi Q6 e-tron

Η Audi αποκάλυψε στο Μόναχο το εσωτερικό και περισσότερες πληροφορίες για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της.

Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για το νέο Q6 e-tron δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου. Στην έκθεση του Μονάχου, η Audi αποκάλυψε το εσωτερικό και περισσότερες πληροφορίες για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στα Q4 e-tron και Q8 e-tron.

Όπως στην περίπτωση του μικρότερου μοντέλου, το Q6 e-tron θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις SUV και Sportback (με σχεδίαση κουπέ).

Το Q6 e-tron είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) την οποία η Audi έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Porsche.

Εμφανισιακά ακολουθεί τη γνωστή αισθητική της μάρκας, ενώ τόσο η «απλή» έκδοση Q6 όσο και η σπορ SQ6 θα εφοδιάζονται με το ίδιο πακέτο μπαταριών, με χωρητικότητα 100 kWh, ισχύ φόρτισης έως 270 kW (10-80% σε 30’) και αυτονομία έως 600 χλμ..

Και στις δύο εκδόσεις υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση. Στο Q6 e-tron η ισχύς είναι 375 ίπποι αλλά με το power boost ανεβαίνει στους 395 ίππους. Οι αντίστοιχες τιμές για το SQ6 e-tron είναι 484 και 510 ίπποι.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, στην έκθεση ΙΑΑ Mobility 2023 η Audi αποκάλυψε το εσωτερικό του μοντέλου, το οποίο διακρίνεται κυρίως για το γεμάτο οθόνες ταμπλό που συνδυάζονται με σύστημα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Η πανοραμική οθόνη MMI (Multi-Media Interface) αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9’’ και την οθόνη αφής 14,5’’ του συστήματος πολυμέσων και μαζί με την τρίτη οθόνη 10,9’’ στη μεριά του συνοδηγού συνθέτουν, σύμφωνα με την Audi, ένα «ψηφιακό σκηνικό».

Η οθόνη του συνοδηγού διαθέτει τεχνολογία ιδιωτικότητας, χάρη στην οποία ο οδηγός δεν μπορεί να δει τι προβάλλεται σε αυτή ενώ οδηγεί. Έτσι, ο συνοδηγός μπορεί για παράδειγμα να βλέπει μια ταινία ή χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Το εσωτερικό του Q6 e-tron εξοπλίζεται επίσης με τον προσωπικό βοηθό που ενεργοποιείται με τη φωνητική εντολή Hey Audi και με ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Διακρίνεται ακόμη για τους μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (526 λίτρα) αλλά και για την πληθώρα αποθηκευτικών χώρων. Υπάρχει επίσης ένας επιπλέον χώρος κάτω από το εμπρός καπό, με όγκο 64 λίτρα, για την αποθήκευση των καλωδίων φόρτισης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!