Ειδική έκδοση για τα 25 χρόνια του Volkswagen Polo

Η Volkswagen γιορτάζει τα 25 χρόνια του Polo, του δημοφιλούς supermini της, με μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής GTI Edition 25.

Ειδική έκδοση για τα 25 χρόνια του Volkswagen Polo

Η Volkswagen γιορτάζει τα 25 χρόνια του Polo, του δημοφιλούς supermini της, με μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής GTI Edition 25.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Polo, η GTI Edition 25, για τον εορτασμό συμπλήρωσης ενός τέταρτου του αιώνα ζωής του μοντέλου. Βασισμένη στο πρόσφατα ανανεωμένο Polo GTI, η νέα ειδική έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως χαμηλωμένη ανάρτηση και επιπλέον εξοπλισμό, αν και η τελική τιμή και οι προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Στο βασικό της εξοπλισμό, η επετειακή έκδοση του Polo διαθέτει την επιλογή σπορ ανάρτησης της VW, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά και διαθέτει μοναδική ρύθμιση ελατηρίων και αμορτισέρ. Αυτή συνδυάζεται με ένα σετ τροχών αλουμινίου 18 ιντσών Adelaide, με μοναδικό γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Η οροφή και οι εξωτερικοί καθρέπτες είναι επίσης βαμμένοι σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με αυτοκόλλητο «1 από 2.500» τοποθετημένο στο πλάι, τονίζοντας τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

Στο εσωτερικό, η Volkswagen έχει τοποθετήσει μαύρα δερμάτινα σπορ καθίσματα με κεντημένα λογότυπα GTI που αντικαθιστούν υφασμάτινα διακοσμητικά της βασικής έκδοσης, σε συνδυασμό με γυαλιστερά μαύρα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης και τις συνήθεις κόκκινες ραφές που βρίσκονται στο τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και την κεντρική κονσόλα.

Αυτή η προδιαγραφή βασίζεται στο υπάρχον τεχνικό πακέτο του GTI, που συνδυάζει μια παραλλαγή του 4κύλινδρου 2λιτρου turbo κινητήρα EA888 ισχύος 207 ίππων με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του «εικονικού» διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης XDS της VW. Το σύστημα αυτό καταστέλλει την ανεπιθύμητη περιστροφή των τροχών στον εμπρός άξονα, φρενάροντας μεμονωμένα έναν εκ των δύο.

Οι επιδόσεις είναι ίδιες με αυτές του βασικού Polo GTI, που σημαίνει ότι φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα. Στη Γερμανία, η τιμή της Edition 25 ανέρχεται στα 35.205 ευρώ, δηλαδή 1.750 ευρώ επιπλέον σε σχέση με την κανονική έκδοση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!