Νέα Mercedes-Benz GLS: Διατηρώντας τα κεκτημένα

Με υβριδική τεχνολογία, ανανεωμένη εμφάνιση εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και νέο λογισμικό, η Mercedes-Benz GLS συνεχίζει να διατηρεί τα σκήπτρα στην κατηγορία.

Νέα Mercedes-Benz GLS: Διατηρώντας τα κεκτημένα

Με υβριδική τεχνολογία, ανανεωμένη εμφάνιση εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και νέο λογισμικό, η Mercedes-Benz GLS συνεχίζει να διατηρεί τα σκήπτρα στην κατηγορία.

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLS έρχεται πλήρως εξηλεκτρισμένη, με φρέσκια εμφάνιση, εξωτερικά και εσωτερικά, που περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις, μεταξύ αυτών, τις Maybach και AMG. Στην εισαγωγική της εκδοχή οι αισθητικές αλλαγές εστιάζονται στη μάσκα με τις τέσσερις γρίλιες, που τώρα έχουν φινίρισμα Silver Shadow.

Στον προφυλακτήρα η εισαγωγή αέρα έχει μαύρο γυαλιστερό περίγραμμα. Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι ανασχεδιασμένα, ενώ προστέθηκαν και νέες επιλογές όσον αφορά τους χρωματισμούς, με το μπλε «Twilight Blue Metallic» και το γκρι Manufaktur Alpine Grey Non-Metallic να περιλαμβάνονται στη νέα παλέτα.

Στο εσωτερικό αναβαθμισμένο είναι το λογισμικό του συστήματος πολυμέσων MBUX, το οποίο πλέον έχει νέες επιλογές απεικόνισης. Τώρα υπάρχουν τρία στιλ γραφικών, «Classic», «Sporty» και «Discreet». Επίσης, υπάρχουν τρεις λειτουργίες, «πλοήγηση», «βοήθεια» και «υπηρεσίες», ενώ διαθέσιμοι είναι επτά χρωματικοί συνδυασμοί. Επιπλέον, προσφέρονται νέες επιλογές όσον αφορά τις επενδύσεις του εσωτερικού.

Στο πρόγραμμα «Off-Road» στην οθόνη απεικονίζονται, η κλίση του αμαξώματος, μια πυξίδα, όπως και τα δρώμενα στο εμπρός μέρος, από μια κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα. Η GLS 580 4MATIC διατίθεται με το προαιρετικό πακέτο Off-Road Engineering, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα προστατευτικό τμήμα στο εμπρός μέρος, ενώ προσθέτει επιπλέον τρία εκατοστά στην καθαρή απόσταση από το έδαφος.

Μικρές είναι οι αλλαγές που αφορούν την Mercedes-Maybach GLS 600, η οποία τώρα διαθέτει από το βασικό εξοπλισμό ατμοσφαιρικό φωτισμό, που περιλαμβάνει επίσης προβολή του λογότυπου της μάρκας. Μια νέα επένδυση για τα καθίσματα είναι επίσης διαθέσιμη, όπως και νέες σφυρήλατες ζάντες 23 ιντσών.

Όσον αφορά την Mercedes-AMG GLS 63, αυτή αποκτά με τη σειρά της το σύστημα προβολής του λογότυπου της μάρκας στο έδαφος, νέο λογισμικό που αφορά την καλύτερη λειτουργία της αερανάρτησης, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιες νέες επιλογές επενδύσεων σε δέρμα. Οι σπορ αυτές εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους ηλιοροφή και κλιματιζόμενα καθίσματα εμπρός.

Η γκάμα της νέας Mercedes-Benz GLS είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη με σύστημα 48V. Η εισαγωγική έκδοση είναι η GLS 450 4MATIC, που εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνη 2.999 κ.εκ. που αποδίδει 381 ίππους και 500 Nm ροπής, με την έξτρα ώθηση από το ήπια υβριδικό σύστημα να είναι 20 ίπποι και 200 Nm ροπής. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ. έχοντας μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Η GLS 580 4MATIC ακολουθεί και εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 3.982 κ.εκ. με απόδοση 517 ίππων και 730 Nm ροπής. Εδώ η έξτρα βοήθεια από το ήπια υβριδικό σύστημα είναι 22 ίπποι και 250 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,9 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 250 χλμ./ώρα.

Ακολουθούν δύο εκδόσεις diesel, με κινητήρα που έχει χωρητικότητα 2.989 κ.εκ. και στην εισαγωγική έκδοση GLS 350 d 4MATIC αποδίδει 269 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ στην GLS 450 d 4MATIC οι τιμές αυτές διαμορφώνονται στους 367 ίππους και τα 750 Nm ροπής. Και στις δύο εκδόσεις το mild hybrid σύστημα συμβάλλει με 20 ίππους και 200 Nm. Η επιτάχυνση για τις δύο εκδόσεις είναι 6,7 και 6,1 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 238 χλμ./ώρα και 250 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Η πολυτελής έκδοση Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC εφοδιάζεται με ένα κινητήρα βενζίνης 3.982 κ.εκ. που αποδίδει 557 ίππους και 730 Nm ροπής, με το ήπια υβριδικό σύστημα να συμβάλλει 22 ίππους και 250 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 250 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!