Audi A3 Sportback 40 TFSI e και 45 TFSI e

Στις εκδόσεις χωρίς τέλη κυκλοφορίας και εταιρική φορολογία, το premium hatchback γίνεται πιο ελκυστικό

Audi A3 Sportback 40 TFSI e και 45 TFSI e

Στις εκδόσεις χωρίς τέλη κυκλοφορίας και εταιρική φορολογία, το premium hatchback γίνεται πιο ελκυστικό

Το αναμενόμενο βήμα μετά την ανανέωση της γκάμας του A3 Sportback από την Audi ήταν η προσθήκη των εκδόσεων plug-in hybrid. Τα μοντέλα 40 TFSI e και 45 TFSI e, προσφέρουν τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη.

Το best seller μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αξιοποιεί την συνύπαρξη του κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων ισχύος 150 ίππων και ενός ηλεκτροκινητήρα 80 kW (109 ίππων) που συνδυαστικά αποδίδουν 204 ίππους και 350 Nm ροπής στην έκδοση 40 TFSI e, μεγέθη αξιοσημείωτα για τα μέτρα της κατηγορίας.

Η εξέλιξη ωστόσο δεν σταματά εδώ καθώς στην ισχυρότερη Plug-in υβριδική έκδοση του A3 Sportback με τα διακριτικά 45 TFSI e η επιπλέον ισχύς (+41 ίπποι) και ροπή (+50 Nm) διαμορφώνει μια πρόταση υψηλότερων επιδόσεων η οποία χάρη στους συνολικά 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής υπερβαίνει τις ήδη εξαιρετικές τιμές του A3 Sportback 40 TFSI e  που επιταχύνεται από στάση (0-100 χλμ./ώρα) σε 7,6 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα 227 χλμ./ώρα.

Η κατανάλωση καυσίμου της συγκεκριμένης έκδοσης στον κύκλο NEDC υπολογίζεται σε 1,4-1,5 λίτρο / 100 χλμ. ενώ χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,0 kWhπου βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα, στο πίσω μέρος, το A3 Sportback 40 TFSI e μπορεί να διανύσει αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια μια απόσταση έως 78 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα που δεν θα υπερβεί τα 140 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός ανάλογα με τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης από το Audi drive select παραμετροποιώντας την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και τα επίπεδα χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω διαφορετικών προφίλ.

Ταυτόχρονα μέσω ενός μετρητή που εμφανίζει οποιαδήποτε στιγμή στον πίνακα ψηφιακών οργάνων ή στο προαιρετικό Audi virtual cockpit, την διαθέσιμη ισχύ, τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συνόλου, την ανάκτηση ενέργειας, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία, ο οδηγός ενημερώνεται και παράλληλα «εκπαιδεύεται» στην οδηγική φιλοσοφία του αμιγώς ηλεκτρικού μέλλοντος της αυτοκίνησης.

Πολλαπλά οφέλη 

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του A3 Sportback έχουν τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου (μήκος 4,34, πλάτος 1,82, ύψος 1,46 μέτρα), με μόνη διαφορά την θύρα φόρτισης που υπάρχει στο φτερό εμπρός από τον οδηγό. Διατηρώντας την ίδια πρακτικότητα και με τον ηλεκτροκινητήρα να αποτελεί μια ενιαία συμπαγή μονάδα με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic, το A3 SB 40 TFSI e διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού και σε τιμές από 42.670 ευρώ.

Η συμφέρουσα για τις δυνατότητες και την τεχνολογία αυτού του Α3 τιμή πώλησης οφείλεται στη νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι τα plug-in υβριδικά μοντέλα (PHEV) έχουν 75% μειωμένο τέλος ταξινόμησης αν η Λιανική Τιμή Προ Φόρων είναι κάτω από 40.000 ευρώ και, παράλληλα, οι εκπομπές COχαμηλότερες από 50 γραμμάρια / χλμ., προϋποθέσεις που αφορούν και την έκδοση 45 TFSI e η οποία διατίθεται κατόπιν παραγγελίας. Επιπρόσθετα, οι εταιρικοί χρήστες απαλλάσσονται από τη σχετική φορολογία εισοδήματος για χρήση εταιρικού αυτοκινήτου, χαρακτηριστικό που διαμορφώνει μια νέα δελεαστική πραγματικότητα ειδικά για αυτούς.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!