Νέο Peugeot 3008 Plug-in Hybrid: Game Changer

Το Peugeot 3008 Plug-in Hybrid ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα SUV, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που προάγει την αισθητική και συνδυάζει την πρακτικότητα και την αφθονία χώρων, με τεχνολογία αιχμής και δυναμικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ακαταμάχητο.

Νέο Peugeot 3008 Plug-in Hybrid: Game Changer

Το Peugeot 3008 Plug-in Hybrid ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα SUV, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που προάγει την αισθητική και συνδυάζει την πρακτικότητα και την αφθονία χώρων, με τεχνολογία αιχμής και δυναμικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ακαταμάχητο.

Το Peugeot 3008 με τον premium χαρακτήρα του, την κορυφαία ποιότητα και την τεχνολογία αιχμής, θέτει το πήχη ακόμα πιο ψηλά με τις εκδόσεις Plug-in Hybrid, που ενισχύουν τη σπορ διάσταση του μοντέλου, με εκρηκτικές επιδόσεις, δυναμική συμπεριφορά, αλλά και την εξαιρετική οικονομία που προσφέρουν, αφού έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν και αμιγώς ηλεκτρικά, μειώνοντας δραστικά τις επισκέψεις σε πρατήρια καυσίμων.

Δίχως περιστροφές, το 3008 είναι το πιο σπουδαίο μοντέλο στη γκάμα της Peugeot, όσον αφορά τη σύγχρονη ιστορία της. Έθεσε νέα στάνταρ στους κόλπους της γαλλικής φίρμας, ανεβάζοντας κατακόρυφα το δείκτη ποιότητας και τεχνολογίας, γαρνιρισμένο με απαράμιλλη κομψότητα και πλουραλισμό στους κινητήρες και τις εκδόσεις, χαρίζοντας στη μάρκα τον τίτλο της premium.

Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του αποτέλεσε θέλγητρο για το αγοραστικό κοινό, το οποίο με την προτίμησή του, ανέβασε το Peugeot 3008 ψηλά στην κατάταξη των πωλήσεων πανευρωπαϊκά, με το γαλλικό μοντέλο από το 2016 που έκανε πρεμιέρα μέχρι και τώρα να έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο μονάδες. Επιπλέον, ο ειδικός Τύπος έβαλε τη δική του σφραγίδα στο Peugeot 3008, επιβραβεύοντας του με τον βαρύτιμο τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το 2017.

Στη δεύτερη γενιά του πλέον, το Peugeot 3008 κουβαλά στις αποσκευές πολλές περγαμηνές και έρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του. Κομψότητα με γαλλική φινέτσα χαρακτηρίζουν τη σχεδίασή του, που διακρίνεται παράλληλα για τη μυώδη εμφάνιση με τη στιβαρή αίσθηση, ισορροπώντας ανάμεσα στο δυναμικό χαρακτήρα και τη φινέτσα. Η νέα πρωτοποριακή μάσκα του χαρίζει μια ισχυρή προσωπικότητα, με έντονο αποτύπωμα, που κυριαρχεί στο δρόμο.

Οι αρμονικές γραμμές που μελετημένα έχουν χαραχτεί στο δυναμικό του αμάξωμα, προσδίδουν κύρος στην κατασκευή, με τη μεγάλη επίπεδη μάσκα να εκτείνεται χαμηλά κάτω από τα φωτιστικά σώματα LED, σήμα κατατεθέν του 3008 και βασικός εξοπλισμός του, συνθέτοντας τους νέους αισθητικούς κώδικες του μέλλοντος. Οι λεπτομέρειες σε νίκελ ενισχύουν τη δυναμική του μοντέλου, και μαζί με τους μεγάλους τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών συνθέτουν ένα σύνολο επιβλητικό. Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα πίσω φώτα τεχνολογίας Full LED με τις χαρακτηριστικές τρισδιάστατες «νυχιές» και φλας με λειτουργία scroll.

Στο ευρύχωρο εσωτερικό του 3008, η αποκλειστική καινοτομία i-Cockpit 3D της Peugeot εντυπωσιάζει, σε εικόνα και λειτουργία, σηματοδοτώντας παράλληλα και με τη σειρά του, τη νέα, μοντέρνα εποχή της Peugeot. Το i-Cockpit καθιστά την οδηγική εμπειρία απλή και διαισθητική, αναβαθμίζοντας την άνεση και την ασφάλεια, με υψηλό δείκτη εργονομίας. Το χαρακτηριστικό μικρό τιμόνι με τις επίπεδες επιφάνειες, αποκαλύπτει πιο πάνω και ακριβώς εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού, τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, με την υψηλή ευκρίνεια.

Υβριδική δύναμη

Η τεχνολογία Plug-in Hybrid συνδυάζει δυο διαφορετικούς κόσμους, δείχνοντας το μέλλον προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Παρέχει τη δυνατότητα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, μηδενικές εκπομπές ρύπων και χαμηλό κόστος χρήσης, αλλά παράλληλα και την ελευθερία κίνησης χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς, χάρη στον θερμικό κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται.

 

Το Peugeot 3008 Plug-in Hybrid διατίθεται σε δύο εκδόσεις, που, σε κάθε περίπτωση εστιάζουν στην κορυφαία αποδοτικότητα του συνόλου. Η εισαγωγική έκδοση του 3008 Hybrid εφοδιάζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης τεχνολογίας PureTech, 1,6 λίτρων βενζίνης, που αποδίδει με τη συνδρομή turbo 180 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 81 kW (110 ίππων), το οποίο είναι τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, εκεί όπου περνάει και η δύναμη. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 225 ίππους και τα 360 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση φροντίζει το εξαιρετικό σε λειτουργία αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, e-EAT8.

Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ. ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση είναι 1,3 λτ./100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 32 γρ./χλμ., τιμή που του επιτρέπει να κινείται καθημερινά στο Δακτύλιο, χωρίς να πληρώνει για στάθμευση, ενώ απαλλάσσει και τον κάτοχό του από την καταβολή πληρωμής Τελών Κυκλοφορίας. Σημαντικό πλεονέκτημα του Peugeot 3008 Hybrid είναι αναμφίβολα η δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, με την αυτονομία του να είναι 56 χιλιόμετρα, τιμή ικανή για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών εντός της πόλης, με καθαρά ηλεκτρική ενέργεια.


” Σημαντικό πλεονέκτημα του Peugeot 3008 Hybrid είναι αναμφίβολα η δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, με την αυτονομία του να είναι 56 χιλιόμετρα “

 

Ακόμα πιο ψηλά τοποθετείται η έκδοση Peugeot 3008 Hybrid4, η οποία εφοδιάζεται με τον ίδιο θερμικό κινητήρα, που όμως για την περίσταση αποδίδει 200 ίππους. Σε αυτή την περίπτωση όμως οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι δύο, ένας εμπρός 81 kW (110 ίππων) και ένας πίσω 83 kW (113 ίππων). Εδώ η συνδυαστική δύναμη σκαρφαλώνει στους 300 ίππους και τα 520 Nm ροπής! Και εδώ για τη μετάδοση φροντίζει το ίδιο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων e-EAT8, με την κίνηση όμως να περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι εκρηκτικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,9 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 1,3 λτ./100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 μόλις 31 γρ./χλμ. καθιστώντας το 3008 Hybrid4 καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον και εξαιρετικά οικονομικό, με όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα να ισχύουν και για αυτή την έκδοση.

Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας απαιτείται μία ώρα και 45 λεπτά σε φορτιστή wallbox 7,4 kW, με την ίδια διαδικασία σε φορτιστή 3,7 kW να διαμορφώνεται σε επίπεδο χρόνου στις 4 ώρες, ενώ σε οικιακή πρίζα σούκο ο χρόνος ανεβαίνει στις 7 ώρες. Η μπαταρία συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων και αφορά το 70% της χωρητικότητας φόρτισης.

Μέσα από το πλήρως προσαρμοζόμενο μενού λειτουργιών του πίνακα οργάνων, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των οδηγικών προγραμμάτων (Drive Mode), που για την περίπτωση της έκδοσης Plug-in Hybrid περιλαμβάνουν τα: Electric για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, Hybrid που συνδυάζει ιδανικά τη λειτουργία θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα, Sport για τις απόλυτες επιδόσεις και 4WD που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην κορυφαία έκδοση HYBRID4. Επιπλέον, διαθέσιμα είναι τα προγράμματα ECO για εξοικονόμηση ενέργειας, Power για μέγιστη ισχύ και δυναμικές επιδόσεις και Charge που ενημερώνει για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και εκκινεί τον κινητήρα βενζίνης. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης σε δύο επίπεδα, για καλύτερη διαχείριση και ευκολότερη χρήση του αυτοκινήτου, με ένα μόνο πεντάλ.

Τα κορυφαία αυτά χαρακτηριστικά συνοδεύονται από συναρπαστική οδήγηση, με δυναμικά στοιχεία και εκρηκτικές επιδόσεις, που καθιστούν το νέο Peugeot 3008 Plug-in Hybrid ποθητό. Ο premium χαρακτήρας του μοντέλου αναδεικνύεται και στον τρόπο που πατάει στο δρόμο, φιλτράροντας τις περιττές πληροφορίες και κρατώντας οδηγό και επιβάτες ξεκούραστους ακόμα και μετά από ένα πολύωρο ταξίδι πολλών χιλιομέτρων. Γιατί το 3008 Hybrid μπορεί να συνδυάσει τόσο την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, με την απόλυτη ελευθερία, χωρίς περιορισμό στα χιλιόμετρα που του επιτρέπει η χρήση του σύγχρονου κινητήρα βενζίνης και εν γένει του υβριδικού συστήματος.

Το Peugeot 3008 Hybrid αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση, που ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία, και ποιότητα, δυναμικά χαρακτηριστικά κίνησης και εξαιρετική οικονομία, σε ένα premium σύνολο, με κομψή αισθητική, που δείχνει το μέλλον και αποτελεί σταθμό στην πορεία της γαλλικής εταιρείας προς τη νέα ηλεκτρική εποχή. Ένα ελκυστικό αυτοκίνητο που προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα σε περίπτωση εταιρικής χρήση, με απαλλαγή φόρου για τον χρήστη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!