Mercedes-Maybach EQS – Νέο ξεκίνημα

Η Concept Mercedes-Maybach EQS είναι ένα υπερπολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό SUV

Mercedes-Maybach EQS – Νέο ξεκίνημα

Η Concept Mercedes-Maybach EQS είναι ένα υπερπολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό SUV

Η Mercedes-Maybach διευρύνει τη γκάμα της με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκε η ευέλικτη πλατφόρμα για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μονάχου είναι πρωτότυπο, αλλά κοντά στην παραγωγή, που διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά της Maybach, όπως η διχρωμία στο αμάξωμα.

Ωστόσο, η μεγάλη αλλαγή αφορά τα μηχανική μέρη, με το νέο μοντέλο να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, δείχνοντας έτσι το δρόμο και τις εξελίξεις στη μάρκα.

Βαμμένη σε κόκκινο και μαύρο, διαθέτει την κλασική μεγάλη μάσκα, με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση είναι εντελώς κλειστή. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώνοντας στο πάνω μέρος με μια φάσα αλουμινίου που αναγράφει στο κέντρο της το όνομα της εταιρείας.

Το προφίλ του αυτοκινήτου τονίζει τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου. Οι χειρολαβές είναι κρυφές και εκτίνονται όταν ο οδηγός πλησιάσει το αυτοκίνητο, ενώ όταν φτάσει δίπλα, η πόρτα του ανοίγει αυτόματα. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος και των πίσω θυρών με τηλεχειρισμό.

Στο εσωτερικό ο οδηγός έχει εμπρός του ένα φουτουριστικό τιμόνι και τη μεγάλη μονοκόμματη οθόνη Hyperscreen που περιλαμβάνει και μια οθόνη 12,3 ιντσών για το εμπρός επιβάτη.

Κορυφαία είναι η ποιότητα και η πολυτέλεια, με την κεντρική κονσόλα να μετακινείται. Αυτό όμως που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι οι πίσω θέσεις. Εκεί όπου συναντάμε δύο ανεξάρτητα καθίσματα που χωρίζονται από μια πολυτελή κονσόλα που διαθέτει όλες τις ανέσεις.

Η έκδοση παραγωγής της Mercedes-Maybach EQS αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, έχοντας αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!