Το νέο Volvo EX40 είναι ένα μετονομασμένο ηλεκτρικό XC40

Οι αναβαθμίσεις στα μοντέλα του 2025 προαναγγέλλουν αλλαγές στην ονομασία των Volvo XC40 και Volvo C40 EV, μαζί με μεγαλύτερες μπαταρίες και το πακέτο αναβαθμίσεων Performance.

Το νέο Volvo EX40 είναι ένα μετονομασμένο ηλεκτρικό XC40

Οι αναβαθμίσεις στα μοντέλα του 2025 προαναγγέλλουν αλλαγές στην ονομασία των Volvo XC40 και Volvo C40 EV, μαζί με μεγαλύτερες μπαταρίες και το πακέτο αναβαθμίσεων Performance.

Τα Volvo XC40 και Volvo C40 EV έχουν μετονομαστεί σε Volvo EX40 και Volvo EC40 αντίστοιχα, γεγονός που ευθυγραμμίζει τα δημοφιλή μικρά SUV με τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του κατασκευαστή, τα EX30, EX90 και EM90. Το όνομα XC40 θα παραμείνει για τις βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις του ανταγωνιστή της BMW X1 της Volvo.

Οι αλλαγές στην ονομασία εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σειράς αναβαθμίσεων της γκάμας της Volvo για το 2025, καθώς ο κατασκευαστής επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή μοντέλων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 16% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo το 2023, που αποτελεί αύξηση της τάξεως του 70% σε σχέση με το 2022, αλλά η μάρκα έχει αναφέρει ότι στόχος της είναι να πουλάει μόνο EV μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Volvo εισάγει επίσης ένα πακέτο λογισμικού Performance για τα EX40 και EC40, το οποίο αυξάνει την απόδοση των υφιστάμενων εκδόσεων Twin κατά 25 kW (34 ίππους), στα 325 kW (442 ίππους). Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μία μοναδική χαρτογράφηση πεντάλ για ταχύτερη απόκριση, και μια νέα λειτουργία οδήγησης Performance. Η Volvo αναφέρει ότι η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη over-the-air για τα φετινά αυτοκίνητα MY24 σε «επιλεγμένες αγορές».

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναμένεται ότι η Volvo θα χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσει τη γκάμα των EX40 και EC40 προσφέροντας μοντέλα με έναν κινητήρα με τη μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh που διαθέτουν σήμερα οι εκδόσεις με δύο κινητήρες. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη στους πελάτες σε άλλες αγορές εδώ και αρκετό καιρό και θα μπορούσε να αυξήσει την αυτονομία του βασικού αυτοκινήτου σε περισσότερα από 560 χλμ. Ως έχει, το μοντέλο με έναν κινητήρα μπορεί να συνδυαστεί μόνο με την μπαταρία των 69 kWh, περιορίζοντας την αυτονομία στα 473 χλμ.

Τέλος, η Volvo πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο Black Edition στις σειρές EX40, EC40 και XC40. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι αναβαθμίσεις θα αντικατοπτρίζουν εκείνες που βρέθηκαν στο XC60 Black Edition, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτά τα αυτοκίνητα θα αποκτήσουν μαύρο χρώμα Onyx Black, γυαλιστερά μαύρα σήματα και μαύρες ζάντες 20”, καθώς και μια επιλογή από microtech ή textile charcoal εσωτερικό. Δεν είναι σαφές αν αυτή η προδιαγραφή θα είναι διαθέσιμη με όλους τους συνδυασμούς μπαταρίας και κινητήρα ή αν θα είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφών.

Ολοκληρώνοντας τις ενημερώσεις της γκάμας, η Volvo ανέφερε ότι θα αποσύρει το εμπορικό σήμα «Recharge» από τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των XC60 και XC90, τα οποία θα χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά τα σήματα T6 και T8. Η Volvo αναφέρει επίσης ότι τα ήπια υβριδικά μοντέλα B5 είναι τώρα έως και 4% πιο αποδοτικά, χάρη σε έναν βελτιωμένο κύκλο καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!