Volkswagen Polo GTI: Τι ισχύ θα έχει η ανανεωμένη του έκδοση;

Η Volkswagen σκοπεύει να επαναφέρει σύντομα το μικρότερο hot hatchback της στην ευρωπαϊκή αγορά

Volkswagen Polo GTI: Τι ισχύ θα έχει η ανανεωμένη του έκδοση;

Η Volkswagen σκοπεύει να επαναφέρει σύντομα το μικρότερο hot hatchback της στην ευρωπαϊκή αγορά

Η Volkswagen ετοιμάζεται να λανσάρει την facelift εκδοχή του Polo GTI. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα ακολουθήσει τις… ενημερωμένες εκδόσεις του απλού Polo στις εκθέσεις της φίρμας το επόμενο έτος με την ίδια αναβαθμισμένη εμφάνιση και θα συναγωνιστεί τις αντίστοιχου ύφους προτάσεις της Ford (Fiesta ST) και της Hyundai (νέο i20 N).

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύει το Auto Express, όπου το νέο Polo GTI είναι ελαφρώς καμουφλαρισμένο, το γερμανικό supermini θα υιοθετήσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από το μεγαλύτερο Golf GTI, όπως ο μπροστινός προφυλακτήρας, η γρίλια του ψυγείου στην πρόσοψη του μικρομεσαίου της VW, όπου κυριαρχεί το σχεδιαστικό μοτίβο της κηρήθρας, καθώς και οι μεγάλοι προβολείς με τα φώτα LED, τα οποία συνδέονται με μία ενιαία φωτιστική λωρίδα.

Στο εσωτερικό, θα υπάρχει ένα νέο σπορ τιμόνι με το λογότυπο “GTI” παράλληλα με ορισμένα αναβαθμισμένα χειριστήρια στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, που διαθέτουν ευαίσθητες ρυθμίσεις αφής, και όχι τις συνηθισμένες με τους διακόπτες. Επίσης, όσοι αγοράσουν το επόμενο VW Polo GTI θα… αποκτήσουν μερικές επιπλέον θύρες USB-C, ένα σύμπλεγμα ψηφιακού εύρους με οθόνη 10,25 ιντσών, αλλά και ένα νέο infotainment με οθόνη 9,2 ιντσών, το οποίο προωθήθηκε στο standard εξοπλισμό της γκάμας του Polo νωρίτερα αυτήν τη χρονιά.

Το αναθεωρημένο Polo GTI είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,0 λίτρων με το παλιό μοντέλο, αν και η Volkswagen δεν έχει επιβεβαιώσει την απόδοση της ισχύος του. Το προηγούμενο μοντέλο απέδιδε 200 ίππους, αλλά οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να μειώσουν την απόδοση των καυτών hatchback τους στο παρελθόν, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές CO2.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παρουσιάσει το νέο Polo GTI αργότερα αυτόν το μήνα. Η μάρκα έχει ήδη ξεκινήσει να φανερώνει τις προσδοκίες της για τη μεγάλη μέρα με ένα σκίτσο του αυτοκινήτου. Υπό κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη θα συνέπιπτε με το ετήσιο φεστιβάλ της Volkswagen στο Wörthersee της Αυστρίας. Ωστόσο, όπως και πέρυσι, η εκδήλωση του 2021 ακυρώθηκε ήδη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!