Η Volvo προσθέτει λειτουργίες για το Apple CarPlay

Η Volvo παρουσίασε over-the-air ενημέρωση του λογισμικού της, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης του Apple CarPlay σε 650.000 οχήματά της ανά τον κόσμο.

Η Volvo προσθέτει λειτουργίες για το Apple CarPlay

Η Volvo παρουσίασε over-the-air ενημέρωση του λογισμικού της, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης του Apple CarPlay σε 650.000 οχήματά της ανά τον κόσμο.

Η Volvo ανακοίνωσε μια νέα over-the-air ενημέρωση για το Apple CarPlay στα αυτοκίνητά της που είναι εξοπλισμένα με το πιο πρόσφατο λογισμικό infotainment, το οποίο βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα της Google. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την προσθήκη πληροφοριών πλοήγησης και κλήσεων στην οθόνη οργάνων εμπρός από τον οδηγό.

Εφαρμογές όπως οι χάρτες Apple Maps και άλλα υποστηριζόμενα συστήματα πλοήγησης μπορούν πλέον να προβάλλονται στην οθόνη οργάνων, μαζί με πληροφορίες τηλεφωνικών κλήσεων, σε μια προσπάθεια να κάνουν τη ζωή των χρηστών του Apple CarPlay πιο εύκολη. Το Apple CarPlay προστέθηκε μόλις το 2022 στα μοντέλα της Volvo που διαθέτουν το τελευταίο σύστημα infotainment της Google, με τους ιδιοκτήτες προηγουμένως να περιορίζονται στη σύνδεση smartphone μέσω του Android Auto.

Στην ενημέρωση περιλαμβάνονται επίσης βελτιώσεις στην κεντρική οθόνη όταν είναι συνδεδεμένο το Apple CarPlay. Αυτές έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την επιλογή, παύση και εναλλαγή μεταξύ των τραγουδιών. Επίσης, οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν αν θέλουν να κρατήσουν τους εξωτερικούς καθρέπτες αναδιπλωμένους ή όχι μετά το κλείδωμα του αυτοκινήτου.

Mε πολλούς χρήστες να προτιμούν την τεχνολογία της Apple, η ενημέρωση θα διευρύνει την απήχηση της γκάμας της Volvo, ενώ θα βελτιώσει την εμπειρία πολλών υφιστάμενων ιδιοκτητών. Η νέα ενημέρωση λογισμικού, η οποία περιλαμβάνει επίσης γενικές διορθώσεις σφαλμάτων και μικρές αλλαγές στη βαθμονόμηση του κινητήρα, θα αποσταλεί σε 650.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η Volvo ξεκίνησε την εξάπλωση των over-the-air ενημερώσεων στα αυτοκίνητά της μετά την ενσωμάτωση του λογισμικού της Google στις αρχές του 2021, αφού η μάρκα εγκατέλειψε το δικό της εσωτερικό σύστημα infotainment για το Android Automotive OS της Google.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!