Volvo: 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026

Όλα τα μοντέλα της θα γίνουν ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με 6 νέα να λανσάρονται μέχρι το 2026.

Volvo: 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026

Όλα τα μοντέλα της θα γίνουν ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με 6 νέα να λανσάρονται μέχρι το 2026.

Στο μεγάλο πλάνο της Volvo που έχει ως στόχο μέχρι το τέλος της δεκαετίας να έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, περιλαμβάνεται το λανσάρισμα 6 νέων μέχρι το 2026. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σουηδική εταιρεία επενδύει μεγάλα ποσά για να αλλάξει τα μοντέλα της σε ηλεκτρικά, αλλά και εν γένει στις εγκαταστάσεις και την τεχνολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το Reuters η Volvo θα μετατρέψει ολόκληρη της γκάμα της σε ηλεκτρική και θα λανσάρει ένα πολυτελές ηλεκτρικό van για την αγορά της Κίνας, ενώ στην Αυστραλία θα έχει κάνει αμιγώς ηλεκτρική τη γκάμα της μέχρι το 2026.

Λίγο καιρό πριν η Volvo είχε αναφερθεί σε ένα πλάνο της για μια δική της έκδοση του πολυχρηστικού Zeekr 009 που θα προορίζεται για τις ασιατικές αγορές. Η σουηδική φίρμα δεν είχε ποτέ στη γκάμα της ένα τέτοιου είδους μοντέλο και για το λόγο αυτό θέλει να λειτουργήσει εκ του ασφαλούς, «πατώντας» πάνω σε ένα υπάρχον μοντέλο. Φυσικά αυτό θα διαμορφωθεί σχεδιαστικά, έτσι ώστε να ακολουθεί τη φιλοσοφία της Volvo, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές σε μηχανικά μέρη.

Το Volvo EX90 είναι το νεότερο μοντέλο της σουηδικής φίρμας και ενσωματώνει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει η εταιρεία. Είναι ένα μεγάλο 7θέσιο SUV, αμιγώς ηλεκτρικό, με τεράστια μπαταρία 111 kWh και δύο εκδόσεις ισχύος, με 408 ή 517 ίππους και ροπή 770 ή 910 Nm αντίστοιχα.

Volvo EX90 Rear

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!