Η νέα Mercedes-AMG GT 4-Door εντοπίστηκε για πρώτη φορά

H Mercedes-AMG GT 4-Door, που θα δεχθεί ανανέωση το 2023 με νέα εμφάνιση για τα κορυφαία μοντέλα 63 S, εντοπίστηκε σε δοκιμές για πρώτη φορά.

Η νέα Mercedes-AMG GT 4-Door εντοπίστηκε για πρώτη φορά

H Mercedes-AMG GT 4-Door, που θα δεχθεί ανανέωση το 2023 με νέα εμφάνιση για τα κορυφαία μοντέλα 63 S, εντοπίστηκε σε δοκιμές για πρώτη φορά.

Αυτές οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες παρέχουν την πρώτη μας ματιά στην ανανεωμένη Mercedes-AMG GT 4-Door και μπορούμε ήδη να δούμε ότι το νέο αυτοκίνητο θα λάβει ανασχεδιασμένο εξωτερικό, μαζί με τις αναμενόμενες τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Μπορεί να αναρωτηθείτε γιατί η Mercedes ανανεώνει την GT 4-Door τόσο σύντομα μετά το facelift του μοντέλου 2021. Η απάντηση είναι ότι εκείνη η ανανέωση πριν από δύο χρόνια περιορίστηκε στις 6κύλινδρες εκδόσεις 53 και 43 της AMG GT 4-door, ενώ αυτός ο γύρος ενημερώσεων αναμένεται να περιοριστεί στα πιο ισχυρά μοντέλα με την ονομασία 63.

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mercedes-AMG, η GT 4-Door 63 S E Performance δείχνει να αποτελεί τη βάση του πρωτότυπου στις κατασκοπευτικές μας φωτογραφίες. Στο εμπρός μέρος υπάρχει μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος και μία αεροτομή που προεξέχει περισσότερο, καθώς και μια ανασχεδιασμένη μάσκα.

Το πίσω μέρος διαθέτει δύο μονές απολήξεις εξατμίσεων (ενώ περιμένουμε ένα τετραπλό σύνολο για το αυτοκίνητο παραγωγής) και ένα κάλυμμα υποδοχής καλωδίου φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα, υποδεικνύοντας το plug-in υβριδικό σύστημα της E Performance. Σε αυτό το αυτοκίνητο βλέπουμε μια σταθερή πίσω αεροτομή, αν και το απερχόμενο αυτοκίνητο προσέφερε ενεργή μονάδα.

Mercedes-AMG GT 4-Door spyshot

Οι 843 ίπποι και τα 1.400 Nm ροπής της κορυφαίας 63 S E Performance εξακολουθούν να είναι συγκλονιστικά νούμερα, αλλά η AMG συνήθως θέλει να προσθέτει περισσότερη ισχύ για αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις όπως αυτές, οπότε θα μπορούσαμε να δούμε τον 4λιτρο twin-turbo V8 και τον ηλεκτρoκινητήρα που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος να ρυθμίζονται για να παράγουν περαιτέρω απόδοση. Η Mercedes-AMG βελτίωσε την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση των χαμηλότερων εκδόσεων 43 και 53 κατά την αναβάθμιση του 2021, οπότε αναμένεται ότι και η ανάρτηση της έκδοσης 63 θα δεχθεί αναβαθμίσεις.

Το εσωτερικό της 4θυρης GT έχει μείνει λίγο πίσω από τις EQS και τη νέα S-Class με τα τελευταία συστήματα infotainment MBUX και τις γιγαντιαίες επιλογές Hyperscreen, αλλά είναι δύσκολα θα δούμε δραστικές αλλαγές στο εσωτερικό με αυτή την αναβάθμιση. Αντίθετα, αναμένεται να διατηρηθεί η οθόνη 12,3 ιντσών, αν και με ανανεωμένο λογισμικό infotainment.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!