Audi Activesphere: Στην σφαίρα της μελλοντικής περιπέτειας

Η γερμανική φίρμα δίνει μια πρώτη ιδέα για το νέο της concept της σειράς των “Sphere”, που αυτήν την φορά παίρνει την μορφή ενός SUV προαναγγέλλοντας το σχεδιαστικό μέλλον των ηλεκτρικών Audi στην κατηγορία

Audi Activesphere: Στην σφαίρα της μελλοντικής περιπέτειας

Η γερμανική φίρμα δίνει μια πρώτη ιδέα για το νέο της concept της σειράς των “Sphere”, που αυτήν την φορά παίρνει την μορφή ενός SUV προαναγγέλλοντας το σχεδιαστικό μέλλον των ηλεκτρικών Audi στην κατηγορία

Η Audi θα προσθέσει μια ακόμα σχεδιαστική μελέτη στην υπερβατική σειρά των πρωτότυπων με δεύτερο συνθετικό του ονόματος του την λέξη Sphere, η οποία θα πάρει την μορφή ενός δυναμικού crossover και θα παρουσιαστεί επισήμως στις 26 Ιανουαρίου.

Το Activesphere όπως ονομάζεται το νέο concept, συνδυάζει το αυξημένο ύψος ενός SUV με μια σειρά δυναμικών σχεδιαστικών στοιχείων που το κατατάσσουν στην κατηγορία των coupe SUV. Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα που θέλει να αποτυπώσει η Audi, σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, το Activesphere συνδυάζει μια ανυπέρβλητη κομψότητα με τις εκτός δρόμου επιδόσεις».

Αν και η Audi δεν δίνει, προς το παρόν, περισσότερες διευκρινίσεις για τα χαρακτηριστικά και το κινητήριο σύνολο του επιβλητικού πρωτότυπου, τα σκοτεινά teaser που συνοδεύουν την ανακοίνωση για την πρεμιέρα του, αποκαλύπτουν τις αναλογίες του καθώς και μια πρώτη άποψη από το εσωτερικό του, όπου ξεχωρίζει η τετραθέσια διάταξη αλλά και η νέα γενιά infotainment της γερμανικής φίρμας η οποία με τη σειρά της υπόσχεται «τεχνολογίες επικοινωνίας που δημιουργούν μια νέα εμπειρία που ξεπερνά τα στενά όρια του αυτοκινήτου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Activesphere είναι το τέταρτο πρωτότυπο που δημιουργεί η Audi μετά τα αντιστοίχως υπερβατικής λογικής Skysphere, Grandsphere και Urbansphere  έχοντας καλύψει μια ευρύτατη γκάμα κατηγοριών και δίνοντας μια γεύση για τις προθέσεις της σε σχέση με τη διαμόρφωση της γκάμας των μοντέλων της στο μέλλον.

Παρόλο που η γερμανική φίρμα δεν δίνει στοιχεία σε ό,τι αφορά τα «κρίσιμα» χαρακτηριστικά του, όπως και τα υπόλοιπα πρωτότυπα της σειράς, έτσι και το Activesphere αναμένεται να υπακούει στους «κανόνες» της αμιγούς ηλεκτροκίνησης, αλλά και να διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Εξάλλου, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει η Audi σε σχέση με τα πρωτότυπα της σειράς Sphere, η διαμόρφωση του εσωτερικού τους φιλοδοξεί να αποτυπώσει το μέλλον με φόντο την αυτόνομη οδήγηση η οποία θα μετατρέψει τον θάλαμο επιβατών σε ένα «τρίτο» πολυτελή χώρο διαβίωσης. Υπό αυτό το σκεπτικό (και) το Activesphere αναμένεται να προσφέρει άφθονη ευρυχωρία και μια σειρά προηγμένων ψηφιακών εφαρμογών και συστημάτων ψυχαγωγίας που θα φροντίζουν για την άνετη παραμονή των επιβαινόντων με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης.

Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν εκτός από την coupe χάραξη της οροφής και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το Activesphere διαθέτει ένα χαρακτηριστικά μακρύ καπό στα άκρα του οποίου τοποθετούνται δύο εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα, μια πολυγωνική γρίλια και γενναιόδωρους θόλους. Σύμφωνα με την Audi, το μοντέλο έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό να «προσφέρει μέγιστη ευελιξία ώστε να ευνοεί έναν ενεργό τρόπο ζωής».

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία -και- το Activesphere αναμένεται να αξιοποιήσει ως αφετηρία την μετεξέλιξη της πλατφόρμας PPE σε συνδυασμό με μπαταρίες χωρητικότητας έως 120 kWh που με τη σειρά τους θα προσφέρουν αυτονομία η οποία θα αγγίζει τα 725 χλμ. δίνοντας ένα σαφές μήνυμα για το πώς αντιμετωπίζει η Audi το ηλεκτρικό της μέλλον.

Αναφορικά με τις προϊοντικές προεκτάσεις του δυναμικού concept car, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το Activesphere να αποτελεί ενός είδους πρώιμου προπομπού της μελλοντικής εξέλιξης  του TT το οποίο όπως έχει ανακοινωθεί θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο το οποίο θα προβάλει διαφορετικά, αλλά πάντα δυναμικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε ως σήμερα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!