Το Volkswagen Golf θα συνεχίσει και στην ηλεκτρική εποχή

H Volkswagen αναμένεται να συνεχίσει την πορεία των εμβληματικών μοντέλων της Golf και GTI είναι πιθανό να συνεχίσουν, αλλά τα Polo και Passat ενδέχεται να καταργηθούν.

Το Volkswagen Golf θα συνεχίσει και στην ηλεκτρική εποχή

H Volkswagen αναμένεται να συνεχίσει την πορεία των εμβληματικών μοντέλων της Golf και GTI είναι πιθανό να συνεχίσουν, αλλά τα Polo και Passat ενδέχεται να καταργηθούν.

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schafer, δήλωσε ότι το όνομα Golf μπορεί να αναβιώσει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ID., όταν σταματήσει η παραγωγή των εκδόσεων του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μιλώντας στο Auto Express στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ο Schäfer δήλωσε ότι τόσο το όνομα ID. όσο και του Golf θα συνεχίσουν να υφίστανται: «Και τα δύο έχουν λόγο να παραμείνουν. Το ID. είναι ήδη ένα πραγματικά γνωστό όνομα για την ηλεκτροκίνηση. Το δημιουργήσαμε και η σύνδεση της Volkswagen και της ID. λειτουργεί χωρίς εξηγήσεις, δεν υπάρχει λόγος να το ακυρώσουμε ή να το κάνουμε από την αρχή».

«Δεύτερον, έχουμε εμβληματικά εμπορικά ονόματα όπως το Golf και το GTI. Θα ήταν τρελό να τα αφήσουμε να πεθάνουν. Είναι όλα τα ονόματα εμβληματικά; Όχι. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε τη μελλοντική μας σύνθεση και τη λογική της ονομασίας. Πιθανότατα θα επιμείνουμε στη λογική του ID. αλλά ταυτόχρονα τα εμβληματικά μοντέλα θα φέρουν και το όνομά τους, όπως κάναμε με το ID. Buzz: αυτό λειτουργεί».

Σε ερώτηση για το αν η Volkswagen θα έχει ένα ID. Golf, ο Schafer απάντησε: «Μπορεί να το κάνουμε». Ωστόσο, η συνέχιση της ονομασίας Polo δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά. «Είναι αρκετά εμβληματικό. Αλλά είναι αρκετά εμβληματικό για να το συνεχίσουμε; Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Το Golf είναι σίγουρα ένα από αυτά που θα κρατήσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε να χαθεί».

Volkswagen Golf eHybrid

Το σήμα GTI είναι εξίσου σημαντικό για τη Volkswagen και ο Schafer αποκάλυψε ότι το εν λόγω όνομα θα κατευθυνθεί προς την ηλεκτροκίνηση, ενδεχομένως εις βάρος του νέου σήματος GTX. «Η συζήτηση που κάνουμε τώρα είναι να δημιουργήσουμε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων και στη συνέχεια να κατευθυνθούμε μπροστά με το όνομα GTI».

«Το GTX ήταν μια ιδέα στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση και καταλήξαμε σε ένα διαφορετικό όνομα. Θα δούμε στο μέλλον αν θα το χρειαστούμε ή όχι. Αλλά το GTI είναι τόσο ισχυρό». Οποιοδήποτε μοντέλο ID. Golf είναι πιθανό να στηρίζεται στη νέα προσαρμόσιμη σε μέγεθος, αμιγώς ηλεκτρικήαρχιτεκτονικήSSP του Ομίλου Volkswagen, αν και η παρουσίαση του πρώτου μοντέλου το πρώτο μοντέλο, με την κωδική ονομασία Trinity, έχει αναβληθεί κατά δύο χρόνια. «Θα το δούμε πιθανότατα το 2028 ή το 2029», δήλωσε ο Schafer.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!