Porsche Vision Gran Turismo Spyder GT7: Παιχνίδι χωρίς κανόνες

Η γερμανική φίρμα δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο εικονικό της δημιούργημα το οποίο θα αποτελέσει σύντομα μέρος του ρόστερ της στο Gran Turismo 7

Porsche Vision Gran Turismo Spyder GT7: Παιχνίδι χωρίς κανόνες

Η γερμανική φίρμα δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο εικονικό της δημιούργημα το οποίο θα αποτελέσει σύντομα μέρος του ρόστερ της στο Gran Turismo 7

H Porsche προσθέτει στο ενεργητικό της ένα ακόμα μονοθέσιο ηλεκτρικό sportscar με ισχύ που υπερβαίνει τους 1.300 ίππους που δείχνει πολύ γοητευτικό για να είναι αληθινό και δεν είναι, καθώς πρόκειται για το εικονικό αποτύπωμα με το οποίο επέλεξε να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο δημοφιλές Gran Turismo 7.

Οι ήδη εξοικειωμένοι με τον κόσμο του gaming θα θυμηθούν ότι ουσιαστικά πρόκειται για την ανοιχτή εκδοχή του ήδη υφιστάμενου εξίσου ψηφιακού Porsche Vision Gran Turismo η οποία απεμπολεί την οροφή της διατηρώντας στο ακέραιο τις υπόλοιπες εξωπραγματικές προδιαγραφές και σχεδίαση.

Κυριαρχεί η ίδια μινιμαλιστική και μυώδης λογική που υπογραμμίζεται από την έλλειψη περιττών στοιχείων, τα εξαιρετικά διογκωμένα φτερά, το επιβλητικό πλάτος και τις επιφάνειες που έχουν σμιλευτεί κυριολεκτικά από τον αέρα και τις επιταγές της αεροδυναμικής. Το αποτέλεσμα είναι ένα τετράτροχο που στέκει πολύ χαμηλά στο έδαφος και σχεδόν επίπεδο ιδωμένο από πάνω με μόνες εξαιρέσει το υποτυπώδες παρμπρίζ καθώς και ένα προστατευτικό roll-hoop πίσω από τον οδηγό.

Mε δεδομένη την έλλειψη περιορισμών, η Porsche έχει χρησιμοποιήσει κάθε είδους εξωτικά υλικά και τεχνολογίες όπως για παράδειγμα τον ολογραμματικό πίνακα οργάνων ο οποίος προβάλει τις ενδείξεις πάνω από το τιμόνι ενώ δεν χρειάζεται ίσως καν να αναφερθεί ότι η πλειονότητα των επιφανειών και των μερών της Vision Gran Turismo Spyder αποτελούνται από ανθρακονήματα.

Η κίνηση η οποία εξασφαλίζεται από ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 1.300+ ίππων μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς καθιστώντας εφικτή την δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις, παρά το γεγονός ότι συνήθως, ακόμα και στον ψηφιακό κόσμο οι Spyder εκδόσεις έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις coupe, αντικατοπτρίζοντας τις βελτιώσεις προς όφελος της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου, στην προκειμένη περίπτωση η Porsche υπόσχεται χαμηλότερο βάρος χάρη στην απλοποίηση ορισμένων στοιχείων και στην χρήση καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών.

Όσοι επιδίδονται στο gaming και στο Gran Turismo θα έχουν την ευκαιρία να την επιλέξουν από τις 29 Σεπτεμβρίου οπότε και το roadster θα προστεθεί στις επιλογές του παιχνιδιού διεκδικώντας την νίκη στις ψηφιακές πίστες και από άλλους, εξίσου καθιερωμένους κατασκευαστές, που ενέδωσαν στον εικονικό σύμπαν όπως η Jaguar.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!