Skoda Vision GT: Προβολή στο αγωνιστικό μέλλον

H τσεχική επαναφέρει στο μέλλον το ιστορικό αγωνιστικό του 1957 1100 OHC μέσω μιας σειράς ψηφιακών αποτυπώσεων που εμπνέονται από τα μονοθέσια της Formula E και ένα απώτερο “αύριο”

Skoda Vision GT: Προβολή στο αγωνιστικό μέλλον

H τσεχική επαναφέρει στο μέλλον το ιστορικό αγωνιστικό του 1957 1100 OHC μέσω μιας σειράς ψηφιακών αποτυπώσεων που εμπνέονται από τα μονοθέσια της Formula E και ένα απώτερο “αύριο”

Τα τελευταία χρόνια η Skoda έχει αναπτύξει την συνήθεια να παρουσιάζει εκσυγχρονισμένες εκδοχές κλασικών μοντέλων της, σχεδιασμένες από την ομάδα σχεδιασμού της. Σε αυτήν την κατηγορία έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ψηφιακές αποτυπώσεις των 200 RS, 110 Super Sport ακόμα και του van 1203.

Το ενδιαφέρον των σχεδιαστών της Skoda προσείλκυσε αυτήν την φορά το 1100 ΟΗC, ένα sportscar που η τσεχική φίρμα κατασκεύασε το 1957 σε μόλις πέντε αντίτυπα, δύο coupe και τρία spider. H επαναφορά του στο 2022 από την σχεδιαστική ομάδα της τσεχικής φίρμας αποτυπώνει ένα ανοιχτό μοντέλο με ηλεκτρική τεχνολογία.

Για την ακρίβεια, το Skoda Vision GT όπως ονομάζεται παίρνει την μορφή ενός μονοθεσίου σχεδιασμένου με το σκεπτικό χρήσης σε πίστα. Όπως περιγράφουν οι σχεδιαστές του το επιβλητικό αγωνιστικό εκτός από το μακρύ καπό και το κόκκινο χρώμα που παραπέμπουν στον πρόγονό του, διαθέτει πολλά στοιχεία από ανθρακόνημα και μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών που υπηρετούν τόσο την αεροδυναμική όσο και την ασφάλεια του οδηγού του.

Σύμφωνα με τις περιγραφές το cockpit διαθέτει ενεργό κάθισμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει τις δυνάμεις G που ασκούνται στον οδηγό ενώ οι κρίσιμες ενδείξεις προβάλλονται απευθείας στη ζελατίνα του κράνους του οδηγού η οποία επιτελεί τον ρόλο ενός φουτουριστικού Head-up Display.

H Skoda δεν προσφέρει διευκρινίσεις σε σχέση με το ηλεκτρικό σύνολο που θα εφοδίαζε το 1100 OHC σε ένα απώτερο μέλλον, σημειώνοντας μόνο ότι πρόκειται για ηλεκτρική τεχνολογία εμπνευσμένη από τα μονοθέσια της Formula E. Την ίδια ακριβώς προέλευση έχει εξάλλου η χαρακτηριστική πτέρυγα στο πίσω τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο αποκάλυψε μια ανακατασκευασμένη εκδοχή του coupe 1100 OHC από αλουμίνιο η κατασκευή της οποίας χρειάστηκε επτά χρόνια καθώς υπήρξε ιδιαίτερα η διαδικασία χαρτογράφησης και ανακατασκευής ορισμένων χαρακτηριστικών του με δεδομένο ότι και το ένα από τα δύο coupe που είχαν κατασκευαστεί αρχικά είχε εκλείψει προ πολλού.

Πλέον ωστόσο υπάρχει και η ψηφιακή αποτύπωση της spider έκδοσης η οποία δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα άλλο project δημιουργικής ανακατασκευής του ιστορικού αγωνιστικού μοντέλου της Skoda. Μέχρι τότε, θα αποτελεί μέρος της έκθεσης Design and Transformation που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ως μέρος της σειράς «Icons Get a Makeover» της Skoda που περιλαμβάνει επίσης σύγχρονες αναπαραστάσεις της Felicia και του Monte Carlo.  

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!