Volvo EXC90: Ηλεκτρική κοσμογονία

H νέα παραλλαγή SUV ναυαρχίδα της Volvo βρίσκεται υπό εξέλιξη και προοιωνίζεται κοσμοϊστορικές αλλαγές για το μοντέλο

Volvo EXC90: Ηλεκτρική κοσμογονία

H νέα παραλλαγή SUV ναυαρχίδα της Volvo βρίσκεται υπό εξέλιξη και προοιωνίζεται κοσμοϊστορικές αλλαγές για το μοντέλο

Η σουηδική φίρμα εξελίσσει τη νέα γενιά του ΧC90 η οποία, εκτός από τις νέες τεχνολογίες που θα φέρει μαζί της, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής, πρόκειται να αλλάξει και την ονομασία της, σηματοδοτώντας ακριβώς τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που θα συντελεστούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η σουηδική φίρμα έσπευσε να κατοχυρώσει την ονομασία «EXC90» στο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών και με βάση τη γνωστή ρήση με την… γάτα και τα κεραμίδια, προφανώς πρόκειται για την νέα ονομασία του XC90.

Εκτός από την ονομασία έχουν επίσης διαρρεύσει σκίτσα από το επίμαχο μοντέλο το οποίο σε αντίθεση με την τεχνολογία που θα υιοθετήσει, σε επίπεδο σχεδίασης δεν προδιαγράφεται εξίσου «καινοτόμο» ακολουθώντας την εξελικτική οδό.

Όπως και να έχει, η σημαντικότερη παράμετρος του EXC90 θα είναι ο εξηλεκτρισμός του. Αφετηρία θα αποτελέσει η πλατφόρμα SPA2 η οποία θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές του Recharge Concept ούσα εντελώς επίπεδη και σχεδιασμένη εξαρχής με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο το νέο «XC90» θα είναι εξίσου διαθέσιμο σε συμβατικές εκδόσεις, αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξουν εκτός από τις ηλεκτροκίνητες που θα είναι δεδομένα περισσότερες από μία, και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Κοσμογονικές προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό του καθώς αν και η σχεδίαση θα εξακολουθήσει να έχει ως επίκεντρο μια κεντρική κάθετου προσανατολισμού οθόνη για το infotainment, αυτή θα αξιοποιήσει μια νέα γενιά λογισμικού VolvoCars.OS με σαφώς περισσότερες δυνατότητες και εφαρμογές.

Εξίσου σημαντικά αναμένεται να είναι και τα πλεονεκτήματα σε επίπεδο ευρυχωρίας καθώς οι εξασφαλίσεις της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τις περγαμηνές χρηστικότητας και άνεσης του επιβλητικών διαστάσεων SUV.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!