Skoda Vision 7S: Η αποκάλυψη του εσωτερικού

Η πρώτη ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας του νέου 7θέσιου ηλεκτρικού SUV Skoda Vision 7S, μέσα από ένα σκίτσο.

Skoda Vision 7S: Η αποκάλυψη του εσωτερικού

Η πρώτη ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας του νέου 7θέσιου ηλεκτρικού SUV Skoda Vision 7S, μέσα από ένα σκίτσο.

Ένα νέο σκίτσο αποκάλυψε τη σχεδίαση του ταμπλό του Skoda Vision 7S – του νέου ηλεκτρικού 7θέσιου SUV της εταιρείας – το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 30 Αυγούστου σε μορφή concept. Το νέο concept θα αποτελέσει μια προεπισκόπηση της επόμενης σχεδιαστικής γλώσσας της Skoda, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Με βάση το σκίτσο, μπορείτε να περιμένετε ότι το Vision 7S θα έρθει στην αγορά εξοπλισμένο με μια τεράστια, αυτόνομη οθόνη διαχείρισης πληροφοριών και ψυχαγωγίας τύπου πορτραίτου. Το τιμόνι θα αποκτήσει επίσης νέα εμφάνιση με τέσσερις ακτίνες και με κάτι που μοιάζει με χειριστήρια αφής.

Κάτω από την οθόνη θα βρείτε τρία μεγάλα, απτικά περιστροφικά χειριστήρια, με περισσότερα κουμπιά από κάτω. Αυτά πιθανότατα θα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του συστήματος εξαερισμού του αυτοκινήτου. Μια μεγάλη κεντρική κονσόλα παρέχει χώρο για την αποθήκευση και φόρτιση smartphones και άλλων συσκευών. Επειδή οι περισσότερες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου θα ελέγχονται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής και της ψηφιακής οθόνης του ταμπλό, τα συμβατικά κουμπιά θα είναι σε έλλειψη, δίνοντας στην καμπίνα μια μινιμαλιστική σχεδίαση.

Το Vision 7S θα αξιοποιήσει στο έπακρο το EV σύστημα κίνησής του με μια καμπίνα που μοιάζει με σαλόνι, με επίπεδο πάτωμα και μια αιωρούμενη κεντρική κονσόλα που κάνουν το αυτοκίνητο να αισθάνεται ελαφρύτερο και φωτεινότερο από μια συμβατική εναλλακτική λύση.

Το σκίτσο από πάνω προς τα κάτω δείχνει ότι το concept έχει, στην πραγματικότητα, μια διάταξη 6+1, με δύο καθίσματα ενηλίκων σε κάθε μία από τις τρεις σειρές και στη συνέχεια ένα νέο παιδικό κάθισμα τοποθετημένο κεντρικά, το οποίο θα τοποθετούσε ένα μωρό ακριβώς στο κέντρο του οχήματος. Αυτό είναι πιθανό να είναι ένα στοιχείο για το αυτοκίνητο επίδειξης, με τον χώρο στο κέντρο του αυτοκινήτου να χρησιμοποιείται τελικά για τρία καθίσματα, ώστε να προκύψει ένα πλήρες 7θέσιο.

Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία περιλαμβάνουν αυτό που φαίνεται να είναι μια φωτεινή μπάρα στη μέση της οροφής του ταμπλό και σε ένδειξη της αναπτυσσόμενης αυτοπεποίθησης της μάρκας, ένα λογότυπο κειμένου Skoda στο εξωτερικό της κολόνας C.

Η Skoda αναφέρει ότι το Vision 7S θα αλλάζει τη διαμόρφωση του ταμπλό του όταν ο οδηγός θέλει να χαλαρώσει – κατά τη διάρκεια μιας φόρτισης, για παράδειγμα. Το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων θα μετακινούνται προς τα εμπρός, ενώ η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής θα μετακινηθεί από κατακόρυφη διάταξη σε οριζόντια, ώστε να είναι πιο κατάλληλη για την παρακολούθηση ψυχαγωγίας. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον διακόπτη “Drive/Relax” στην κεντρική κονσόλα, ο οποίος απεικονίζει την περιστροφή της οθόνης, και την εικόνα teaser, η οποία δείχνει την οθόνη οριζοντίου προσανατολισμού με συντομεύσεις σε πηγές πολυμέσων όπως το YouTube και το Netflix.

Τέλος, η Skoda επισημαίνει ακόμη, ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει σακίδια πλάτης ενσωματωμένα στις πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης σειράς και βάσεις για τηλέφωνα στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, ώστε οι επιβάτες της μεσαίας σειράς να μπορούν να απολαμβάνουν ψυχαγωγία εν κινήσει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!