Jaguar Land Rover: Εγκαινίασε εργαστήριο δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας

Η Jaguar Land Rover έκανε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για μία νέα εποχή στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας εγκαινιάζοντας μία νέα εγκατάσταση όπου θα δοκιμάζεται η νέα γενιά οχημάτων για ραδιοηλεκτρικές παρεμβολές.

Jaguar Land Rover: Εγκαινίασε εργαστήριο δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας

Η Jaguar Land Rover έκανε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για μία νέα εποχή στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας εγκαινιάζοντας μία νέα εγκατάσταση όπου θα δοκιμάζεται η νέα γενιά οχημάτων για ραδιοηλεκτρικές παρεμβολές.

Η Βρετανική εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας – Electromagnetic Compatibility (EMC) στο Gaydon στο Ηνωμένο Βασίλειο, που “θα συμβάλει στην τήρηση της τρέχουσας και μελλοντικής νομοθεσίας και των προτύπων ποιότητας για τη συνδεσιμότητα και τα ηλεκτρονικά”. Μάλιστα, το νέο Range Rover Sport, που λανσαρίστηκε το Μάιο, έκανε πρεμιέρα σε ένα ειδικό πρόγραμμα δοκιμών κατά παραγγελία, για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αρχικά, το EMC είναι η ικανότητα του ηλεκτρικού εξοπλισμού και των συστημάτων να λειτουργούν σωστά στο ηλεκτρομαγνητικό τους περιβάλλον. Αυτό λειτουργεί περιορίζοντας την ακούσια παραγωγή, διάδοση και λήψη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με στόχο τη μείωση των κινδύνου ανεπιθύμητων επιπτώσεων όπως οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Επομένως, το εργαστήριο είναι σε θέση να ελέγξει αν ο ηλεκτρικός εξοπλισμός και τα συστήματα λειτουργούν σωστά υπό συνθήκες ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής.

Οι δοκιμές EMC είναι ουσιαστικής σημασίας ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει ποιότητα, νομιμότητα και ικανοποίηση δεδομένης και της προόδου που συντελείται στη βιομηχανία ως προς την αύξηση των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και της γκάμας ψηφιακών.

Το νέο εργαστήριο οχημάτων της Jaguar Land Rover διαθέτει δύο ανηχοϊκούς θαλάμους: έναν ηλεκτρικά ‘αθόρυβο’ κυλιόμενο δρόμο  που επιτρέπει την δοκιμή των οχημάτων με ταχύτητα, καθώς και εξοπλισμό για την αξιολόγηση της απόδοσης μεμονωμένων εξαρτημάτων, όπως οι μπαταρίες ή οι ηλεκτροκινητήρες.

Στόχος των δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας είναι να διασφαλιστεί ότι υπηρεσίες όπως το Bluetooth, το GPS, το WiFi, το 4G, το 5G, το προσαρμοζόμενο cruise control, η ασύρματη φόρτιση και η παρακολούθηση τυφλού σημείου (blind spot monitoring)θα δοκιμαστούν για ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (EMC) και θα λειτουργούν υπό μη βέλτιστες συνθήκες.

Ο Peter Phillips, Senior Manager, Electromagnetics and Compliance στην Jaguar Land Rover, δήλωσε: “Η σημασία της δοκιμής των οχημάτων μας για ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα δεν μπορεί να υποτιμηθεί”.

Είναι γεγονός ότι οι δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη οχημάτων, εξαιτίας της αυξανόμενης ηλεκτροκίνησης και των νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας.

Αυτή η νέα εγκατάσταση καταδεικνύει τη δέσμευση της Jaguar Land Rover να προσφέρει στους πελάτες την πιο προηγμένη συνδεσιμότητα εντός του αυτοκινήτου, καθώς η επιχείρηση επιταχύνει τις δράσεις της στην ηλεκτροκίνηση μέσω της στρατηγικής Reimagine.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!