Σημαντική αύξηση πωλήσεων για τη Volvo μέσα στον Απρίλιο

Είναι ο δέκατος μήνας στη σειρά που οι πωλήσεις της σημειώνουν αύξηση

Σημαντική αύξηση πωλήσεων για τη Volvo μέσα στον Απρίλιο

Είναι ο δέκατος μήνας στη σειρά που οι πωλήσεις της σημειώνουν αύξηση

Ο φετινός Απρίλιος ήταν εξαιρετικός για τη Volvo Cars, αφού η αύξηση των πωλήσεων που σημείωσε σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους ήταν της τάξης του 97,5%. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία τον Απρίλιο του 2021 διέθεσε 62.724 αυτοκίνητα, έναντι των 31.760 τον ίδιο μήνα του 2020.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η ανάκαμψη της αγοράς, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο που οι επιπτώσεις από την πανδημία ήταν αρνητικές. Επιπλέον, στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλε και η αυξημένη ζήτηση στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Τα Plug-in υβριδικά κυριαρχούν

Στην Κίνα, όπου η ανάκαμψη στις πωλήσεις είχε πραγματοποιηθεί περίπου την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε μία σταθερή αύξηση της τάξης του 11,6%. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, οι πωλήσεις έφθασαν τα 248.422 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας αύξηση 51,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge, με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, παρέμειναν ισχυρές και τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύοντας το 42% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της σειράς Recharge αντιστοιχούν στο 24,3% του συνολικού όγκου.

Μεγάλη άνοδος στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις Απριλίου αυξήθηκαν κατά 185,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχυμένες κυρίως από την ισχυρή ζήτηση για τα XC90 και XC60. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 11.036 αυτοκίνητα, έναντι 3.866 αυτοκινήτων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία πολλές πολιτείες εφάρμοζαν περιοριστικές πολιτικές εξαιτίας της πανδημίας.

Τον Απρίλιο, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ανήλθαν σε 25.816 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 178% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε αγορές που άρχισαν να ανακάμπτουν μετά τα lockdown του προηγούμενου χρόνου, καθώς και στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.

Στη μεγαλύτερη αγορά της Volvo Cars, την Κίνα, σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων και τον Απρίλιο, με το συνολικό όγκο να φτάνει 16.435 αυτοκίνητα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επίδοση έπαιξε η υψηλή ζήτηση για τα XC60 και S90 που συναρμολογούνται στη χώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!