Νέο πράσινο ομόλογο για τη Volvo αξίας 500 εκατ. €

Η Volvo Cars αντλεί 500 εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση μέσω νέου πράσινου ομολόγου.

Νέο πράσινο ομόλογο για τη Volvo αξίας 500 εκατ. €

Η Volvo Cars αντλεί 500 εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση μέσω νέου πράσινου ομολόγου.

Η Volvo εξέδωσε με επιτυχία το δεύτερο πράσινο ομόλογό της, αντλώντας 500 εκατομμύρια ευρώ από ένα πολυσχιδές φάσμα επενδυτών από όλο τον κόσμο. Οι προεγγραφές υπερέβησαν την έκδοση κατά τρεις φορές, παρά τις αβέβαιες συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά.

Το σύνολο των αντλούμενων κεφαλαίων προορίζεται για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση του μετασχηματισμού της μάρκας σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και την μετατροπή της σε κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, με κυκλική λειτουργία έως το 2040.

Πάνω από τα δύο τρίτα των εισροών θα χρηματοδοτήσουν την έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς και την επένδυση στην τεχνολογία της αντίστοιχης νέας πλατφόρμας, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο θα επενδυθεί για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το εξαετές πράσινο ομόλογο των 500 εκατομμυρίων ευρώ έχει σταθερό επιτόκιο με μη εξασφαλισμένη εξοφλητική προτεραιότητα και εκδόθηκε υπό το πρόγραμμα Euro Medium Term Note της Volvo. Το ομόλογο λήγει στις 31 Μαΐου 2028, αποφέροντας σταθερό τοκομερίδιο 4,25%, που ισοδυναμεί με 291 μονάδες βάσης πάνω από το επιτόκιο αναφοράς mid-swap, και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η επιτυχής έκδοση καταδεικνύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για ευκαιρίες βιώσιμων επενδύσεων. Πρωτίστως, η υπερκάλυψη κατά τρεις φορές αποτυπώνει την ισχυρή εμπιστοσύνη με την οποία οι επενδυτές περιβάλλουν τη Volvo, το κλιματικό της σχέδιο και τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!