Μία γεύση της Mercedes-Maybach SL

O επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes, αποκάλυψε μια teaser εικόνα του υπερπολυτελούς concept Mercedes-Maybach SL στο Instagram.

Μία γεύση της Mercedes-Maybach SL

O επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes, αποκάλυψε μια teaser εικόνα του υπερπολυτελούς concept Mercedes-Maybach SL στο Instagram.

Ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, αποκάλυψε την πρώτη επίσημη εικόνα της Mercedes-Maybach SL. O Γερμανός σχεδιαστής σχολίασε στην ανάρτησή του: «Μια γεύση από το concept Mercedes-Maybach SL, που αποκαλύπτει περισσότερα για τις μελλοντικές δυνατότητες της πιο αποκλειστικής μάρκας της εταιρείας μας. Για τους πελάτες που επιθυμούν μια εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης και σχεδιασμού πολυτελείας».

Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο που πρώτα θα παρουσιαστεί ως concept, αναμένεται να είναι cabrio στοχεύοντας να ανταγωνιστεί την Bentley Continental GT Convertible, καθώς και μοντέλα της Rolls-Royce. To αυτοκίνητο με κόκκινο αμάξωμα, φέρει το έμβλημα της Mercedes και το λογότυπο της Maybach ανάγλυφο στην εμπρός γρίλια, καθώς και ως μοτίβο στο μαύρο καπό.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά η Mercedes-Maybach SL αναμένεται να δεχθεί τον πιο ισχυρό κινητήρα που διατίθεται με την Mercedes-AMG SL, έναν βενζινοκίνητο 4λιτρο V8 με διπλό τούρμπο που αποδίδει 585 ίππους. Ωστόσο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και ο μελλοντικός -και ακόμα πιο ισχυρός- plug-in υβριδικός κινητήρας της SL.

H Mercedes επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα καινούργιο coupe από τη Maybach βρίσκεται καθ’ οδόν, το οποίο αναμένεται να βασίζεται στην καινούργια AMG GT. H Mercedes ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει μια καινούργια μάρκα, με την ονομασία Mythos και θα παρουσιάσει ένα cabrio μοντέλο βασισμένο στην SL. Η Mythos θα παράγει περιορισμένες εκδόσεις ειδικών μοντέλων ως μέρος του σχεδίου των επικεφαλής της Mercedes να στρέψουν την εταιρεία προς την παραγωγή περισσότερων πολυτελών προϊόντων και να μειώσουν την παραγωγή μικρότερων μοντέλων, ως στρατηγική αύξησης των κερδών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gorden Wagener (@gorden.wagener)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!