Mercedes-AMG GT 63 S E Performance: 4θέσια… φόρμουλα με 843 ίππους

Η νέα ειδική έκδοση για τα 55 χρόνια της Mercedes-AMG είναι η εκρηκτική GT 63 S E Perfomance F1 Edition.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance: 4θέσια… φόρμουλα με 843 ίππους

Η νέα ειδική έκδοση για τα 55 χρόνια της Mercedes-AMG είναι η εκρηκτική GT 63 S E Perfomance F1 Edition.

Η Mercedes-AMG GT 63 S E Perfomance F1 Edition συνδέει την γερμανική εταιρεία με τη Formula 1 και αποτελεί τη νέα ειδική έκδοση για τον εορτασμό των 55 ετών ζωής της. Το 4θυρο σπορ σεντάν μοντέλο είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής, με απόδοση 843 ίππων.

Η απόδοση αυτή είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός μεγάλου θερμικού κινητήρα βενζίνης V8 4,0 λίτρων και ενός ηλεκτρικού. Η ειδική αυτή έκδοση με τα διακριτικά F1 Edition στοιχίζει επιπλέον 23.800 ευρώ στη Γερμανία, όπου και είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία.

Με αυτό το υβριδικό μοντέλο η γερμανική εταιρεία κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρες τις προθέσεις για το μέλλον, που θα είναι ηλεκτροκίνητο. Η F1 Edition ξεχωρίζει για την ειδική βαφή της. Σε γκρι μη μεταλλικό χρώμα, τις λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα και τα σήματα της AMG.

Οι τροχοί έχουν διάσταση 21 ιντσών και ο σχεδιασμός τους είναι με πέντε διπλά μπράτσα, βαμμένοι σε μαύρο ματ, με κόκκινες επίσης λεπτομέρειες, ακολουθώντας τα χρώματα των τροχών του επίσημου ιατρικού αυτοκινήτου της FIA F1, της Mercedes-AMG.

Το αεροδυναμικό πακέτο έχει εξελιχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα, με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και των δυναμικών χαρακτηριστικών του μοντέλου στις υψηλές ταχύτητες. Η μεγάλη σταθερή πίσω αεροτομή σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα δείχνει ξεκάθαρα το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Το diffuser έχει δεχθεί βελτιώσεις, όπως επίσης και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός μέρος, εισαγωγές και απαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς «Edition 55» συναντάμε στοιχεία σε αντίθεση του μαύρου και του κόκκινου. Τα σπορ καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα nappa, με κόκκινες διακοσμητικές ραφές, ενώ και οι ζώνες ασφαλείας είναι σε κόκκινο χρώμα, με την εικόνα να συμπληρώνουν στοιχεία σε carbon και τα σήματα της AMG.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!