Πανίσχυρη και επιβλητική η Alpina XB7

Παράλληλα σχεδόν με την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής της BMW X7, η Alpina παρουσιάζει τη βελτιωμένη εκδοχή της με περισσότερους από 600 ίππους.

Πανίσχυρη και επιβλητική η Alpina XB7

Παράλληλα σχεδόν με την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής της BMW X7, η Alpina παρουσιάζει τη βελτιωμένη εκδοχή της με περισσότερους από 600 ίππους.

Μετά την επίσημη αποκάλυψη της ανανεωμένης BMW X7, η Alpina, ο επίσημος βελτιωτής της γερμανικής φίρμας, παρουσιάζει τη αναβαθμισμένη εκδοχή της κορυφαίας V8. Στην ουσία η Alpina XB7 υιοθετεί όλες τις αλλαγές, αισθητικές, μηχανολογικές και τεχνολογικές, που έχει και η BMW X7.

Οι βελτιώσεις ξεκινούν με το αισθητικό κομμάτι, όπου η XB7 διακρίνεται για το πιο επιθετικό εμπρός μέρος, όπως αυτό υπογραμμίζεται από τον χαμηλότερο προφυλακτήρα με τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται η πιο πρόσφατη εκδοχή του V8 με τα δύο turbo και την ήπια υβριδική τεχνολογία, με την απόδοση να είναι 621 ίπποι και 800 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων της ZF και στους τέσσερις τροχούς.

Έτσι, το μεγάλο SUV επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα. Άκρως εντυπωσιακά νούμερα για ένα μεγάλο όχημα που το βάρος του αγγίζει σχεδόν τους 2,5 τόνους.

Πατάει σε ειδικά σχεδιασμένους τροχούς 21 ιντσών «Alpina Dynamics» που συνδυάζονται με ελαστικά runflat. Ως έξτρα επιλογή υπάρχουν και τροχοί μεγέθους 23 ιντσών «Alpina Classic» με 20 ακτίνες που συνδυάζονται με ελαστικά της Pirelli.

Στο εσωτερικό η Alpina προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, με την ποιότητα να βρίσκεται στα γνωστά υψηλά επίπεδα, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι δύο μεγάλες οθόνες που παρουσιάστηκαν στην ανανεωμένη εκδοχή της BMW X7.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!