Παρουσιάστηκε η… φανταστική Jaguar Vision Gran Turismo Roadster των 1.020 ίππων

Γιορτάζοντας το λανσάρισμα του Gran Turismo 7, το νέο εικονικό concept car έρχεται για να σταθεί δίπλα στα Vision GT Coupe και Vision GT SV.

Παρουσιάστηκε η… φανταστική Jaguar Vision Gran Turismo Roadster των 1.020 ίππων

Γιορτάζοντας το λανσάρισμα του Gran Turismo 7, το νέο εικονικό concept car έρχεται για να σταθεί δίπλα στα Vision GT Coupe και Vision GT SV.

Μια εικονική cabrio έκδοση του Vision Gran Turismo SV του 2019, που ονομάζεται Vision Gran Turismo Roadster, παρουσίασε η Jaguar. Σχεδιασμένο ειδικά για το νέο παιχνίδι Gran Turismo 7, το Vision Gran Turismo Roadster είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Jaguar, που υιοθετεί πολλά στοιχεία του D-Type που κέρδισε το Le Mans. Και ενώ το concept SV του 2019 μετατράπηκε σε πραγματικό μοντέλο, τα νέα Roadster και Coupe θα παραμείνουν δυστυχώς στην εικονική πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με το φουτουριστικό SV, το ρετρό Roadster είναι μονοθέσιο, έχει παρμπρίζ που θυμίζει αεροσκάφος και μια «αεροδυναμικά βελτιωμένη» πίσω πτέρυγα που, σύμφωνα με τη Jaguar, ενισχύει τη σταθερότητα με ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση. Οι λιγότερο εμφανείς ρετρό λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τα δερμάτινα λουριά στα εμπρός φτερά, μια φωτιζόμενη Βρετανική σημαία στην πτέρυγα και τα στρογγυλά φώτα στη μάσκα.

Ο Σχεδιαστής της Jaguar Advanced Design και ενθουσιώδης παίκτης videogame, Oliver Cattell-Ford, δήλωσε: «Από την παρουσίαση του Vision GT Coupe το 2019 και του Vision GT SV το 2020, θέλαμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη σειρά τριών αυτοκινήτων και με το Roadster τα καταφέραμε».

Κάτω από αυτό το αμάξωμα του τετρακίνητου εικονικού μοντέλου βρίσκονται τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνολικά παράγουν ισχύ 1.020 ίππων. Η Jaguar λέει ότι η επιτάχυνση 0-100 χρειάζεται λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα και το Roadster θα έχει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη από 321 χλμ./ώρα. Το SV concept χρησιμοποιεί μια επιπλέον μπαταρία για να αποδίδει 1.900 ίππους, να κάνει 0-100 σε 1,65 δευτερόλεπτα και ν έχει μέγιστη ταχύτητα 410 χλμ./ώρα – καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στο Gran Turismo 7.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!