WWCOTY : Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση του νικητή

Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής για το 2022.

WWCOTY : Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση του νικητή

Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής για το 2022.

Οι 6 φιναλίστ, νικητές των επιμέρους κατηγοριών του Women’s World Car of the Year, διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο που απονέμεται από τη μοναδική κριτική επιτροπή στον κόσμο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου.

Οι υποψήφιοι είναι το Peugeot 308 (Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης), το Kia Sportage (Καλύτερο Οικογενειακό SUV), το BMW iX (Καλύτερο μεγάλο SUV), το Ford Mach-E (Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο), το Audi e-Tron GT (Καλύτερο σπορ αυτοκίνητο) και το Jeep Wrangler 4xe (Καλύτερο 4×4).

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 00.00 ώρα Νέας Ζηλανδίας, στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (13.00 ώρα Ελλάδος στις 7 Μαρτίου), που είναι μια σημαντική ημέρα για το WWCOTY, το οποίο υποστηρίζει τις γυναίκες στην αυτοκινητοβιομηχανία, το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν και το δικαίωμα των γυναικών να ψηφίζουν.

Η ιδέα του θεσμού γεννήθηκε πριν από δώδεκα χρόνια και σήμερα αριθμεί 56 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους, οι οποίες επιλέγουν ένα αυτοκίνητο όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για όλους τους οδηγούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας.

Η εξειδικευμένη γνώση των κριτών για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι αμέτρητες ώρες που περνούν δοκιμάζοντας αυτοκίνητα και τα χρόνια εμπειρίας, τις κάνουν ικανές να αξιολογήσουν αντικειμενικά και σωστά κάθε αυτοκίνητο που παρουσιάζεται και να αναδείξουν τον τελικό νικητή.

Οι κριτές του WWCOTY αξιολογούν μεταξύ άλλων την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον την απόδοση και την σχέση αξίας-τιμής κάθε νέου αυτοκινήτου. Όλες οι ψήφοι που έδωσαν παρακολουθούνται από την Grant Thornton New Zealand, μια συμβουλευτική εταιρεία που συμμετέχει στην καταμέτρηση από την έναρξη του WWCOTY το 2009.

Photo Credits : Rob van der Voort

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!