Έναρξη πωλήσεων για την Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Το υβριδικό μοντέλο-ορόσημο για τη μάρκα από το Affalterbach έχει ισχύ 843 ίππων.

Έναρξη πωλήσεων για την Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Το υβριδικό μοντέλο-ορόσημο για τη μάρκα από το Affalterbach έχει ισχύ 843 ίππων.

Παρουσιάζοντας το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της η Mercedes-AMG “απαντά” στον ανταγωνισμό της μπαίνοντας με την Mercedes-AMG GT 63 S E Performance στο club των 800+ ίππων. Το τετράθυρο coupe που βλέπετε στις φωτογραφίες με την απόδοση των 843 ίππων  (και συνδυαστική ροπή 1.010-1.470 Nm) διατίθεται ήδη στη Γερμανία από 196.897,40 ευρώ και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Mercedes-AMG μεταφέρει το DNA της σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, με χρήση τεχνολογιών από τη Formula 1 στη σειρά E Performance Hybrid. Η ιδέα περιλαμβάνει μια ανεξάρτητη διάταξη μετάδοσης της κίνησης, με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία στον πίσω άξονα. Στην περίπτωση της βάρους 2.380 κιλών AMG GT 63 S E Performance, το σύστημα αποτελείται από έναν κινητήρα V8 biturbo 4,0 λίτρων 639 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, μια μπαταρία 6,1 kWh, το αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT 9G και το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+.

Με αυτό το κινητήριο σύνολο, το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, να αγγίξει τα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερα από δέκα δευτερόλεπτα και να έχει μέγιστη ταχύτητα 316 χλμ./ώρα. Η δε αυτονομία κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια υπολογίζεται σε 12 χλμ.

Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει την ανάρτηση AMG RIDE CONTROL+, που προσαρμόζει με ρυθμιζόμενες βαλβίδες τη δύναμη απόσβεσης για κάθε τροχό, τα προγράμματα οδήγησης AMG DYNAMIC SELECT, τα κεραμικά φρένα και το σύστημα ελέγχου οδήγησης AMG DYNAMICS, που επεμβαίνει στο ESP, την τετρακίνηση και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Παράλληλα υπάρχει και μια μεγάλη δεξαμενή προαιρετικού εξοπλισμού, όπως η νέα, αποκλειστική, AMG Special Edition με χρώμα green hell magno και εντυπωσιακές σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών με 5 διπλές ακτίνες. Το AMG Night Package και το AMG Night Package II προσθέτουν γυαλιστερές μαύρες και σκούρες χρωμιωμένες πινελιές. Διαθέσιμα είναι επίσης τα AMG Aerodynamics Package, AMG Exterior Carbon και η πανοραμική οροφή.

Χαρακτηριστικά όπως τα δίχρωμα σπορ καθίσματα από δέρμα nappa σε περλέ γκρι τιτανίου και μαύρο με κίτρινες ραφές ή τα καθίσματα AMG Performance, καθώς και τα διακοσμητικά στοιχεία AMG σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα ή carbon, προσθέτουν μια αίσθηση σύνδεσης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η έκδοση διακρίνεται επίσης από φωτιζόμενα μαρσπιέ σε χρώμα που ταιριάζει με την εξωτερική βαφή.

Η έκδοση Manufactur αντιπροσωπεύει τον υψηλότερο βαθμό εξατομίκευσης και πολυτέλειας με επιλεγμένα υλικά επεξεργασμένα κυρίως στο χέρι, αποκλειστικά χρώματα αμαξώματος και εσωτερικά φινιρίσματα υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, έχει δίχρωμο δερμάτινο τιμόνι, πατάκια με κεντημένο το λογότυπο της AMG και τρεις χρωματικές παραλλαγές για τις πλαϊνές ποδιές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!