Τα ορόσημα για τη Skoda το 2021 (video)

Νέα μοντέλα και επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κυριαρχούν στην ανασκόπηση του 2021 για την τσέχικη μάρκα

Τα ορόσημα για τη Skoda το 2021 (video)

Νέα μοντέλα και επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κυριαρχούν στην ανασκόπηση του 2021 για την τσέχικη μάρκα

Τα νέα Fabia, Kushaq, Slavia και Kodiaq, οι επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και σημαντικά μοντέλα που ανανεώθηκαν. Αυτά ήταν τα ορόσημα της χρονιάς για τη Skoda. Αν και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε την παγκόσμια πανδημία, το 2021 ήταν συναρπαστικό για τη μάρκα. Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε τα νέα μοντέλα της μάρκας και ειδικά τη νέα γενιά της Fabia. Ας παρακολουθήσουμε μια συνοπτική παρουσίαση του μοντέλου σε ένα λεπτό.

Το 2021 έγιναν δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στην ινδική αγορά, με δύο μοντέλα ειδικά για τις συγκεκριμένες αγορές και τις ανάγκες τους. Πρώτο παρουσιάστηκε το SUV Skoda Kushaq. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρίας Oliver Stefani, μιλά για το μοντέλο:

Το φθινόπωρο κυκλοφόρησε στην Ινδία το Slavia, που θα κατασκευάζεται (όπως και το Kushaq) στο τοπικό εργοστάσιο στις Skoda, χρησιμοποιώντας έως και 95% εξαρτήματα κατασκευασμένα στη χώρα. Ενώ το Kushaq είναι εμπνευσμένο από τις ινδικές παραδόσεις, το Slavia συμβολίζει τη στενή σχέση  μεταξύ της ινδοευρωπαϊκής παράδοσης και του τσεχικού και ινδικού πολιτισμού.

Το Kodiaq, το μεγαλύτερο SUV στη γκάμα της μάρκας, εκσυγχρονίστηκε το 2021 και εδώ μπορούμε να δούμε μια παρουσίαση των σημαντικότερων χαρακτηριστικών του:

Μιλώντας για το Kodiaq, αξίζει να δούμε το video με το ελικόπτερο να «προσγειώνεται» στην οροφή του

Και το Karoq απέκτησε νέα εμφάνιση, με ένα πιο χαρακτηριστικό εμπρός μέρος με νέα φαρδύτερη μάσκα, επανασχεδιασμένους προβολείς LED, νέες τεχνολογίες και καινούρια χαρακτηριστικά.

Το Enyaq δεν θα μπορούσε να λείπει από τα ορόσημα του 2021. Το ηλεκτρικό SUV της Skoda έκανε πρεμιέρα πέρυσι, αλλά φέτος ο Βρετανός δημοσιογράφος αυτοκινήτου Alex Kersten το παρουσίασε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Η Skoda έφερε την ηλεκτρική ενέργεια στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο RE-X1 Kreisel ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που συμμετείχε σε αγώνα Ράλλυ. Το πρωτότυπο μοντέλο πήρε μέρος στο Rallye Weiz στην Αυστρία και τερμάτισε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, κόντρα σε συμβατικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Επίσης το 2021 η Skoda γιόρτασε τα 120 αγωνιστικών επιτυχιών. Ο Jan Kopecký παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα αγωνιστικά μοντέλα και τις συναρπαστικές στιγμές της ιστορίας της Skoda Motorsport:

Μιλώντας για ιστορικά αυτοκίνητα και αγώνες, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις παλιές φωτογραφίες μοντέλων που έχουν επεξεργαστεί ψηφιακά οι σχεδιαστές της Skoda, ώστε να δούμε πώς θα έμοιαζαν μερικά θρυλικά μοντέλα, σήμερα.

Το Σεπτέμβριο του 2021 συμπληρώθηκε ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη σύγχρονη Octavia. Το μοντέλο χρησιμοποιούσε τεχνολογίες του Ομίλου Volkswagen, όπως η νέας γενιάς πλατφόρμα PQ34, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης από τα VW Golf IV και Audi A3.

Το σύγχρονο Superb γιόρτασε τα εικοστά του γενέθλια. Η πρώτη μονάδα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Kvasiny, που είχε εκσυγχρονιστεί με κόστος περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, την 1η Οκτωβρίου 2001. Μέχρι το τέλος του έτους είχαν κατασκευαστεί 581 μονάδες και την άνοιξη του 2002 τα μεγάλα sedan έφτασαν στους πρώτους πελάτες.

Αυτό ήταν το ταξίδι στο συναρπαστικό 2021 για τη Skoda.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!