Μέλος του WWCOTY η Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη

Η δημοσιογράφος αυτοκινήτου ανήκει στην επιτροπή εκλογής του Παγκόσμιου θεσμού Women’s World Car Of The Year (WWCOTY)

Μέλος του WWCOTY η Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη

Η δημοσιογράφος αυτοκινήτου ανήκει στην επιτροπή εκλογής του Παγκόσμιου θεσμού Women’s World Car Of The Year (WWCOTY)

Το Women’s World Car of the Year ανακοίνωσε την προσθήκη της Χριστίνας Μυρτώ Σταθάκη, της Ελληνίδας δημοσιογράφου, με την οποία το WWCOTY φτάνει στον αριθμό-ρεκόρ των 54ων κριτών από 39 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Η Χριστίνα ειδικεύεται στη δημοσιογραφία αυτοκινήτου και εργάζεται στο MotorOne.gr. Σπούδασε δημοσιογραφία και Computer Graphics Animation στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και ρεπόρτερ σε τηλεόραση, εφημερίδες, ιστοσελίδες και περιοδικά στο Διαδίκτυο από το 1999. Παράλληλα συμμετείχε σε αγώνες kart και αυτοκινήτου, σημειώνοντας  το ρεκόρ συμμετοχών (8) και το ρεκόρ τερματισμών (4) Ελληνίδας οδηγού στο Ράλλυ Ακρόπολις, δύο ρεκόρ που κατέχει μέχρι σήμερα.

Η Χριστίνα είναι επίσης πρόεδρος του StAr, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος για την οδική ασφάλεια που δημιούργησε ο πατέρας της, Άρης Σταθάκης.

Το Women’s World Car of the Year είναι ο μοναδικός θεσμός βράβευσης αυτοκινήτων στον κόσμο, που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο αυτοκινήτου Sandy Myhre, το 2009.

Στόχος των βραβείων είναι η επιλογή των καλύτερων αυτοκινήτων της χρονιάς, με κριτήρια που βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν κάθε οδηγό όταν επιλέγει αυτοκίνητο, όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!