Το νέο Audi A3 Citycarver με καμουφλάζ κάνει δοκιμές

Η Audi θα παρουσιάσει σύντομα ένα ψηλό A3 με την ονομασία Citycarver για να καλύψει το κενό στα SUV, μεταξύ των Q2 και Q3

Το νέο Audi A3 Citycarver με καμουφλάζ κάνει δοκιμές

Η Audi θα παρουσιάσει σύντομα ένα ψηλό A3 με την ονομασία Citycarver για να καλύψει το κενό στα SUV, μεταξύ των Q2 και Q3

Η Audi ετοιμάζεται για την παρουσίαση ενός ακόμα ειδικού μοντέλου compact διαστάσεων. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια έκδοση του γνωστού A3 Sportback, το οποίο δανείζεται μερικά σχεδιαστικά στοιχεία της Audi, προκειμένου να ενδυναμώσει το προφίλ του και να καλύψει το κενό στα μικρά SUV και πιο συγκεκριμένα αυτό ανάμεσα στα Q2 και Q3.

Το νέο Audi A3 Citycarver θα ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το supermini, A1 Citycarver, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους. Όπως φαίνεται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το Auto Express και αφορούν το A3 Citycarver, αυτό θα έχει παρόμοια αισθητική με τις εκδόσεις Allroad των A4 και A6 Avant, με μεγάλους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αυξημένο ύψος, πλαστικά προστατευτικά στους θόλους και μεγαλύτερους τροχούς με ελαστικά all-season.

Ωστόσο, παρά τις στιλιστικές ομοιότητες, η Audi δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει το όνομα Allroad στο ψηλό A3, επειδή δεν θα είναι διαθέσιμη με το σύστημα τετρακίνησης quattro, κυρίως για να διατηρήσει χαμηλά τις εκπομπές CO2. Οι off-road πινελιές που έχει δεχθεί το A3 του χαρίζουν μια πιο δυναμική εμφάνιση, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει ένα compact μοντέλο με μήκος 4,3 μέτρα. Έτσι, σε σύγκριση με το Q3 είναι 200 χιλ. πιο μικρό σε μήκος και 110 χιλ. με το Q2.

Επιπλέον, το A3 Citycarver θα είναι το μοναδικό στο είδος και στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων, αφού, ούτε η BMW, αλλά ούτε και η Mercedes έχουν στα σχέδιά τους τη δημιουργία μιας αντίστοιχης έκδοσης. Από την άλλη υπάρχουν τα Ford Focus Active και Kia XCeed, αλλά αυτά είναι mainstream μοντέλα.

Όπως και το A3 στη συμβατική του εκδοχή, έτσι και το Citycarver θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα διαθέτει και την ίδια γκάμα κινητήρων. Η εισαγωγική έκδοση του μοντέλου θα εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,0 λίτρου με 110 ίππους, ενώ πιο πάνω θα συναντάμε το 4κύλινδρο 1.500άρη επίσης turbo με 150 ίππους.

Επίσης διαθέσιμες θα είναι και εκδόσεις diesel που θα βασίζονται στον 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα. Η πρώτη έκδοση θα αποδίδει 116 ίππους, η μεσαία 150 και η μεγάλη 150 ίππους. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το Citycarver θα συνδυάζεται με τον ισχυρό βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που έχει το S3, αλλά μάλλον -λόγω χαρακτήρα- δεν θα πρέπει να τον υπολογίζουμε.

Η τεχνολογία θα είναι ίδια με αυτή του βασικού A3, προσφέροντας την πιο πρόσφατη εξέλιξη του συστήματος πολυμέσων της Audi με οθόνη αφής 10,1 ιντσών και ψηδιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση), καθώς και πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά και συνδεδεμένες υπηρεσίες που θα παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κυκλοφορία και τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης.

Φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!