Το BMW Group “εντός έδρας” στο Σαλόνι του Μονάχου

Για πρώτη φορά η γερμανική έκθεση αυτοκινήτου δεν θα διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη, αλλά στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας

Το BMW Group “εντός έδρας” στο Σαλόνι του Μονάχου

Για πρώτη φορά η γερμανική έκθεση αυτοκινήτου δεν θα διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη, αλλά στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας

Μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής στην Φρανκφούρτη, το σαλόνι αυτοκινήτου θα γίνει για πρώτη φορά στο Μόναχο, πόλη καταγωγής της BMW. Η οδηγική απόλαυση σε διάφορες μορφές, οι καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς και τα οράματα για την αστική κινητικότητα του αύριο αποτελούν τον πυρήνα της παρουσίας του BMW Group στην έκθεση IAA Mobility 2021.

Σε μια σειρά από τοποθεσίες γύρω από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 το BMW Group, ο μεγαλύτερος εκθέτης της εκδήλωσης, θα προσφέρει στους επισκέπτες βιωματικές εμπειρίες οδήγησης, πληροφορίες για το αναπτυξιακό του έργο και την ευκαιρία να συζητήσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στο επίκεντρο όλων αυτών είναι οι μεγάλοι στόχοι αειφορίας της εταιρείας μετά την ανακοίνωση για μείωση στις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 200 εκατομμύρια τόνους έως το 2030.  Η αυξημένη δέσμευση για μια κυκλική οικονομία και κατά συνέπεια η χαμηλότερη κατανάλωση πόρων θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Αυτός είναι ο λόγος που το BMW Group καθιστά την κυκλική οικονομία κεντρικό του θέμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου. Με την προσέγγισή του «Re: think, Re: duce, Re: use, Re: cycle», η εταιρεία αποκαλύπτει μια ολοκληρωμένη άποψη για το πώς η χρήση πρωτογενών πρώτων υλών μπορεί να μειωθεί δραματικά για τα οχήματα του μέλλοντος με χρήση δευτερογενών υλικών όπως ανακυκλωμένο πλαστικό, αλουμίνιο ή χάλυβας.

BMW iX

Από τα νέα οχήματα που πρωταγωνιστούν στην έκθεση, η ναυαρχίδα νέας τεχνολογίας του ομίλου με eDrive πέμπτης γενιάς είναι ένα μοντέρνο SUV που έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα με συνολική ισχύ 523 ίππων.

Η BMW i4

Η BMW i4 φέρνει την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα στην premium μεσαία κατηγορία για πρώτη φορά, με το μοντέλο να συνδυάζει μια ιδιαίτερα σπορ εμφάνισημε τους ;anetoyw χώρους και την πρακτικότητα ενός τετράθυρου gran coupé. Διαθέτει eDrive πέμπτης γενιάς, το νέο iDrive και μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, καθώς και έκδοση «Μ» με 544 ίππους 

Νέα BMW Σειρά 2 Coupé

Προσφέρει νέα, σπορ, στοιχεία για την premium compact κατηγορία. Η κίνηση στους πίσω τροχούς και η τεχνολογία του σασί προέρχονται από τη Σειρά 4 Coupé και προσφέρουν οδηγική απόλαυση κυρίως στην έκδοση M240i xDrive Coupé των 374 ίππων.

Νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Απόλαυση στο δρόμο και πρακτικότητα συνδυάζονται στην τετράθυρη, πενταθέσια Gran Coupé. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις με ισχύ από 184 έως 374 ίππους.

Νέα BMW X3 και νέα BMW X4

Η σπορ εμφάνιση, η αναβαθμισμένη τεχνολογία και ο πρόσθετος εξοπλισμός κυριαρχούν στις νέες X3 και X4, τα Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupé της μεσαίας premium κατηγορίας. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το BMW Live Cockpit Plus με οθόνη ελέγχου 10,25 ιντσών, το σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το BMW Intelligent Personal Assistant.

Η BMW CE 04

Η BMW Motorrad πηγαίνει την αστική ηλεκτρική κινητικότητα στο επόμενο επίπεδο, με την CE 04, να προσφέρει βιώσιμη οδηγική απόλαυση σε δύο τροχούς. Το νέο σκούτερ παρέχει αυτονομία 130 χιλιομέτρων έγχρωμο πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, σύστημα πλοήγησης και εκτεταμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!