Hyundai: Παρούσα στην Auto China με 14 νέα μοντέλα!

Ανάμεσα στα 14 νέα μοντέλα υπάρχει το Hyundai Ioniq 5 N, το Santa Fe και το Tucson, καθώς και λύσεις υδρογόνου για μείωση αποβλήτων.

Hyundai: Παρούσα στην Auto China με 14 νέα μοντέλα!

Ανάμεσα στα 14 νέα μοντέλα υπάρχει το Hyundai Ioniq 5 N, το Santa Fe και το Tucson, καθώς και λύσεις υδρογόνου για μείωση αποβλήτων.

Η Hyundai θέλει να διεισδύσει δυναμικά στη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. Το κύριο «όπλο» της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το Ioniq 5 Ν, το οποίο παρουσιάστηκε στην Auto China 2024.

Με αφετηρία το Ioniq 5 N, η κορεάτικη εταιρεία θέλει να ανοίξει νέους ορίζοντες για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος N, Till Wartenberg δήλωσε ότι το Ioniq 5 N αλλά και όλα τα ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας θα προσφέρουν «οδηγικό ενθουσιασμό που παραμένει αμετάβλητος ακόμη και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Στην Auto China παρουσιάζεται επίσης τα νέα Santa Fe και Tucson. Το ολοκαίνουριο Santa Fe έρχεται πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του μοντέλου της προηγούμενης, 4ης γενιάς στην κινεζική αγορά τον Απρίλιο του 2019. Διαθέτει νέα σχεδιαστική παρουσία, με φωτιστικά σώματα σε σχήμα “H”, καθώς και εμπρός προφυλακτήρα με μοτίβο “H”. Η εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα του μοντέλου μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το ανανεωμένο Tucson είναι το επόμενο νέο SUV της Hyundai, με κύριο ατού του το ευρύχωρο εσωτερικό. Θα λανσαριστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και θα συμπληρώσει την σειρά SUV της εταιρείας μαζί με το compact SUV ονόματι Mufasa, το οποίο κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Ιούνιο του 2023.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι και τα Ioniq 5 N Drift Spec, Santa Fe Xrt Concept, Elantra N1 Cup Car, Elantra N και N Vision 74, ενώ στην έκθεση βρίσκονται και τα εξειδικευμένα ανταλλακτικά επιδόσεων N Performance.

Στο περίπτερο της Hyundai υπάρχει επίσης και η «Ζώνη Τεχνολογίας Υδρογόνου». Εκεί παρουσιάζονται όλες οι τεχνολογίες που έχουν εξελιχθεί από τις θυγατρικές εταιρείες της Hyundai και έχουν σχέση με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του υδρογόνου ως μορφή ενέργειας. Περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της αξιακής αλυσίδας του υδρογόνου, δηλαδή παραγωγή-αποθήκευση, μεταφορά-χρήση.

Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης το πρότζεκτ W2H (Waste-to-Hydrogen) με στόχο την μετατροπή οργανικών αποβλήτων σε αξιοποιήσιμο υδρογόνο. Τέλος το ηλεκτρικό μοντέλο κυψελών καυσίμου υδρογόνου NEXO της Κινεζικής αγοράς υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!