Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Seres το 2024

Η premium μάρκα Seres σκοπεύει να επεκταθεί φέτος σε 60 χώρες του κόσμου και θα παρουσιάσει 6 νέα μοντέλα και εκδόσεις μέσα στη χρονιά.

Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Seres το 2024

Η premium μάρκα Seres σκοπεύει να επεκταθεί φέτος σε 60 χώρες του κόσμου και θα παρουσιάσει 6 νέα μοντέλα και εκδόσεις μέσα στη χρονιά.

Η κινεζική εταιρεία premium αυτοκινήτων Seres, που πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της με έκθεση στην Ελλάδα, αποκάλυψε τη στρατηγική ανάπτυξης που σκοπεύει να εφαρμόσει φέτος, ανακοινώνοντας νέα μοντέλα και τονίζοντας τη σημασία της κατηγορίας των SUV για την παγκόσμια επέκτασή της.

Η Seres διαθέτει ήδη ένα διεθνές δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ ακόμη 30 αγορές πρόκειται να προστεθούν στον κατάλογο εντός του 2024. Έτσι, σκοπεύει να περάσει τις 50.000 πωλήσεις εκτός Κίνας αυτή τη χρονιά, με στόχο τις 200.000 ετησίως ως το τέλος τη δεκαετίας.

Φέτος, θα λανσαριστούν συνολικά 6 νέα μοντέλα και εκδόσεις και θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Ευρώπης. Το νέο Seres 9, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας, θα ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής.

Μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία εξοπλισμού που θα διαθέτει είναι το έξυπνο σύστημα προβολέων 2 megapixels, το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (AR-HUD) με ανάλυση 2Κ και επιφάνεια απεικόνισης 75 ιντσών σε απόσταση 8,5 μέτρων εμπρός από τον οδηγό, καθώς και οι 10 οθόνες στην καμπίνα.

Το επίπεδο πάτωμα συνολικής επιφάνειας 3,04 τ.μ. εξασφαλίζει κορυφαία ευρυχωρία και πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης της καμπίνας, για άνετη μεταφορά έως 6 επιβατών. Για την παθητική ασφάλεια φροντίζει το αλουμινένιο πλαίσιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε πρέσα με δύναμη 9.000 τόνων. Το Seres 9 διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα 800 V και χρησιμοποιεί καρβίδιο του πυριτίου (SiC) για τα ηλεκτρονικά ισχύος.

Το νέο Seres 7 είναι ένα άνετο premium SUV, στο οποίο θα λανσαριστούν τα καθίσματα «zero-gravity», με λειτουργία μασάζ 8 σημείων και δυνατότητα μετατροπής της 5θέσιας ή 6θέσιας καμπίνας σε ένα άνετο, διπλό κρεβάτι, στη λειτουργία «camping mode».

Τμήματα του πλαισίου του Seres 7 κατασκευάζονται από χάλυβα θερμής έλασης, ενώ για τη μόνωση της μπαταρίας χρησιμοποιούνται υλικά δανεισμένα από την αεροπορική βιομηχανία. Ένας ιονιστής εξασφαλίζει την καθαρότητα του αέρα στην καμπίνα, ενώ για την πληθώρα ηλεκτρικών μηχανισμών βελτιώνουν την άνεση: από τα ηλεκτρικά σκαλοπάτια για εύκολη είσοδο και έξοδο, έως τα ηλεκτρικά σκιάδια.

Τέλος, το Seres 5, το sport SUV της εταιρείας που διατίθεται ήδη στην Ελλάδα στην αμιγώς ηλεκτροκή μορφή του, θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση. Το νέο Seres 5 Range Extender θα συνδυάζει την καθημερινή ηλεκτρική μετακίνηση για έως και 260 χλμ., χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh, με την απεριόριστη ελευθερία σε μακρύτερες διαδρομές.

Έχοντας το πλεονέκτημα της κορυφαίας αποδοτικότητας ενός πλήρως ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, σε σχέση με τα συμβατικά plug-in υβριδικά μοντέλα, θα μπορεί να καλύπτει έως και 1.455 χλμ. με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ (μέτρηση με το κινεζικό πρότυπο CLTC και όχι το ευρωπαϊκό WLTP).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!