Μερίδιο-ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη

Η άνοδος πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, έδωσε στην κορεάτικη μάρκα το υψηλότερο μερίδιο που έχει καταγράψει ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο

Μερίδιο-ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη

Η άνοδος πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, έδωσε στην κορεάτικη μάρκα το υψηλότερο μερίδιο που έχει καταγράψει ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Kia έχει επιτύχει το υψηλότερο από ποτέ μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη, με 3,9%.

Μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας που έκλεισε τις εκθέσεις σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε συνολικά 27,1% σε σύγκριση με τους πρώτους έξι μήνες του 2020. Η ανάπτυξη της Kia την ίδια περίοδο άγγιξε το 40,8%, με πωλήσεις 251.236 από έτος σε έτος σε σύγκριση με 178.393 κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτά τα στοιχεία πωλήσεων και η ποσοστιαία αύξηση τοποθέτησαν τη μάρκα σε υψηλότερη θέση από ό, τι πολλές ισοδύναμες mainstream μάρκες.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Καθώς ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία, καλωσορίζουμε τους πελάτες πίσω στις εκθέσεις μας. Από το επαναλανσάρισμα  της μάρκας  στις αρχές του έτους, έχουμε σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων μας και τώρα έχουμε επιτύχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς  στην Ευρώπη. Αυτό είναι μια απόδειξη για τη δύναμη της νέας μάρκας Kia και την γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων.»

«Καθώς κοιτάζουμε προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εισαγωγή του EV6 και το νέο Sportage θα προσελκύσουν νέους πελάτες στην οικογένεια της Kia και την περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς μας σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο Jason Jeorg.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!