Χρυσό βραβείο σχεδιασμού για το Kia EV9

Η Kia κέρδισε πέντε βραβεία iF Design με το Kia EV9 να πρωτοστατεί, κατακτώντας το πολυπόθητο βραβείο «Gold».

Χρυσό βραβείο σχεδιασμού για το Kia EV9

Η Kia κέρδισε πέντε βραβεία iF Design με το Kia EV9 να πρωτοστατεί, κατακτώντας το πολυπόθητο βραβείο «Gold».

Η Kia σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στα βραβεία iF Design Awards 2024, στα οποία αναγνωρίστηκαν πέντε ξεχωριστά στοιχεία των πρόσφατων προγραμμάτων της εταιρείας από την επιτροπή ειδικών κριτών του διάσημου forum σχεδιασμού. Το νέο πολυβραβευμένο Kia EV9, πρσέθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα χρυσό βραβείο.

Αξιοποιώντας τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού, το εξωτερικό του EV9 αποπνέει αυτοπεποίθηση, διαύγεια και ηρεμία με την όρθια στάση, τις καθαρές γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειές του. Το χαρακτηριστικό Digital Tiger Face επιδεικνύει μια οραματική και φουτουριστική εμφάνιση, που τονίζεται από το Digital Pattern Lighting Grille και τους κάθετους προβολείς.

Το εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από επίπεδο δάπεδο και μακρύ μεταξόνιο, εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα E-GMP για εξαιρετική ευρυχωρία, ενώ τα καθίσματα και η κεντρική κονσόλα έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και να μεγιστοποιούν περαιτέρω την αίσθηση του χώρου.

Επιπλέον, η καμπίνα του EV9 έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη «στρατηγική βιώσιμης σχεδίασης τριών σταδίων» της Kia. Με την εφαρμογή της νέα στρατηγικής ενσαρκώνεται η δέσμευση της μάρκας για βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην  εξασφάλιση της σταδιακής μείωσης του φυσικού δέρματος με την εισαγωγή 10 βιολογικών στοιχείων και την προώθηση της έρευνας για την ανάπτυξη φυσικών υλικών.

Kia

Κατά την απονομή του EV9, οι κριτές του iF δήλωσαν: «Το Kia EV9 διευρύνει τις αισθητικές δυνατότητες ενός μεγάλου SUV ενώ προάγει τις λειτουργικές του επιδόσεις. Η σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα κάνει άλλα μεγάλα SUV να φαίνονται παλιομοδίτικα, ενώ τα περιστρεφόμενα καθίσματα δεύτερης σειράς και μια ποικιλία μικρότερων λειτουργικών λύσεων κάνουν τη ζωή στο αυτοκίνητο πιο κοινωνική! Ποιος είπε ότι ο βιώσιμος σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι συναρπαστικός;»

Συνδυαστικά με  την εξωτερική σχεδίαση του EV9, το σύστημα ψυχαγωγίας «Ki» του SUV διαθέτει γραφικό στυλ που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Opposites United και συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια μοναδική και σύγχρονη εμπειρία της μάρκας. Ως νικητής στην κατηγορία product interfaces, το Ki βασίζεται στη βασική οπτική γωνία μιας λοξής γραμμής, που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις και εφαρμόζεται σε όλα τα στοιχεία του infotainment, από εικονίδια, γραμματοσειρές και το σύνολο των οργάνων.

Εκτός από τις επιτυχίες του EV9, η Kia διακρίθηκε και σε άλλους τομείς  από τους κριτές του iF στις κατηγορίες: communications, trade fair booth design και interactive media experience.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!