Το Audi grandsphere πατάει Ελλάδα. Που θα το δείτε;

Από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, το φουτουριστικό Audi grandsphere θα βρίσκεται στην Ελλάδα και το ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν από κοντά.

Το Audi grandsphere πατάει Ελλάδα. Που θα το δείτε;

Από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, το φουτουριστικό Audi grandsphere θα βρίσκεται στην Ελλάδα και το ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν από κοντά.

Η Audi φέρνει από το… μέλλον στο παρόν ένα αυτοκίνητο και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Το εντυπωσιακό και άκρως φουτουριστικό πρωτότυπο grandsphere θα βρίσκεται για ένα μικρό διάστημα στην Αθήνα, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024.

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της Audi, εντός του εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων στο ισόγειο, θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν από κοντά το πρωτότυπο μοντέλο, αλλά και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους του stand για το μέλλον και το όραμα τόσο της Audi όσο και της αυτοκίνησης.

Μάλιστα λίγοι τυχεροί θα καθίσουν στη θέση του οδηγού του Audi grandpshere, θα μεταφερθούν στο… μέλλον και θα φωτογραφηθούν από την φωτογράφο μόδας Κατερίνα Τσατσάνη. Όσοι θέλουν να ζήσουν αυτήν την πρωτόγνωρη grandsphere εμπειρία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε μέσω της ειδικής σελίδας στο site www.audi.gr είτε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της Audi (Facebook & Instagram).

Να θυμίσουμε ότι η ηλεκτρική λιμουζίνα μήκους 5,35 μέτρα φέρνει την άνεση των επιβατών κατά το ταξίδι να είναι σε πρώτο πλάνο. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, χωρίς δηλαδή καμία ανθρώπινη συμμετοχή.

Το Audi grandsphere είναι κτισμένο στην Premium Platform Electric ή PPE, τη νέα πλατφόρμα του Volkswagen Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων. Φιλοξενεί μεταξύ των αξόνων μία μπαταρία 120 kWh που προσφέρει αυτονομία 750 χιλιομέτρων. Η τεχνολογία quattro περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, συνολικής ισχύος 721 ίππων και 960 Nm ροπής, που εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα. Σε πιο χαλαρές συνθήκες, η ενεργή αερανάρτηση εξασφαλίζει την απόλυτη άνεση των επιβατών, με το σύστημα μέσω κάμερας να ανιχνεύει προγνωστικά κάθε ανωμαλία του δρόμου και να εξασφαλίζει ένα «μαγικό χαλί» για οδηγό και επιβάτες.

Βασισμένο σε τεχνολογία 800 Volt, το Audi grandsphere επιτρέπει ταχυφόρτιση έως και 270 kW, με το αυτοκίνητο να ανακτά σε μόλις 10 λεπτά ενέργεια αρκετή για να διανύσει 300 χιλιόμετρα, και τη μπαταρία να μεταβαίνει από το 5 στο 80% της χωρητικότητάς της, σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!