Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων απο τις ασφαλιστικές εταιρείες, έρχονται για να προκαλέσουν “πονοκέφαλο” στους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων απο τις ασφαλιστικές εταιρείες, έρχονται για να προκαλέσουν “πονοκέφαλο” στους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Απο τις αρχές του τρέχοντος έτους, έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων απο τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ ένα νέο κύμα, απο όσες αυξήσεις έχουν μείνει πίσω, αναμένεται να έρθει απο τον Σεπτέμβριο.

Οι αυξήσεις έρχονται ως απόρροια του πληθωρισμού και τις αυξήσεις των τιμών στα ανταλλακτικά, αλλά και στο αυξημένο κόστος αποζημιώσεων, που συνεπάγεται η επαναφορά της κίνησης στους δρόμους στα προ πανδημίας επίπεδα.

Για «αυξήσεις – μονόδρομο» έκανε λόγο, μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ1, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Μινέττα, Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας, όταν τα αυτοκίνητα ήταν παροπλισμένα λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση.

Καταγράφουμε μεγάλη αύξηση στο κόστος αποζημιώσεων όπως και στις κλοπές είπε ενώ συμπλήρωσε ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της πανδημίας οι ασφαλιστικές είχαν δώσει εκπτώσεις λόγω ακινησίας των οχημάτων. Η κινητικότητα επανήλθε και επομένως οι εκπτώσεις και οι προσφορές λόγω ακινησίας καταργήθηκαν.

Ο μέσος όρος των αυξήσεων από τις αρχές του έτους που έχουν ξεκινήσει  να κάνουν οι ασφαλιστικές είναι της τάξης του 5-6%. Ωστόσο πρόσθεσε από το 2013 τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί περίπου 50%, αλλά πλέον το κόστος αποκατάστασης των ζημιών έχει αυξηθεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι έχει αυξηθεί τελευταία και ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!