F1: Με Magnussen και Hulkenberg και το 2024 η Haas

H μικρή αμερικανική ομάδα της Formula 1, η Haas, θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο και το 2024, με τους Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg να παραμένουν team-mate για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

F1: Με Magnussen και Hulkenberg και το 2024 η Haas

H μικρή αμερικανική ομάδα της Formula 1, η Haas, θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο και το 2024, με τους Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg να παραμένουν team-mate για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η ομάδα της Haas ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο και στο επόμενο Πρωτάθλημα της Formula 1. O 36χρονος Γερμανός Nico Hulkenberg βρίσκεται φέτος στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα, έχοντας περάσει μία τριετία ως εφεδρικός οδηγός της Racing Point/Aston Martin και έχει προκαλέσει πολύ καλή εντύπωση με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές, εισερχόμενος στο Q3 στα μισά Grand Prix που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής φέτος.

O 30χρονος Δανός Kevin Magnussen θα συνεχίσει αγωνίζεται με την ομάδα της Haas για 7η σεζόν (3η συνεχόμενη), έχοντας μείνει χωρίς cockpit στη Formula 1 το 2021. Το δίδυμο βρίσκεται στη 14η και 18η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών, με 9 και 2 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ η Haas βρίσκεται στην 8η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Η φετινή VF-23 αντιμετωπίζει προβλήματα καταπόνησης των ελαστικών στους αγώνες, ενώ αποδίδει καλά στις κατατακτήριες δοκιμές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Magnussen πλησίαζε στο τέλος της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Haas όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Nikita Mazepin στις αρχές του 2022 (συμφωνία 2+1 ετών;), και είναι ο οδηγός που έχει συμπληρώσει τις περισσότερες συμμετοχές σε Grand Prix (113) με τα χρώματα της αμερικανικής ομάδας. Ο Hulkenberg πιθανότατα υπέγραψε συμφωνία 1+1 ετών με τη Haas στα τέλη του 2022.

O επικεφαλής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι είχαμε ένα εξαιρετικά σταθερό δίδυμο οδηγών αυτή τη σεζόν στην F1 και εντέλει δεν υπήρχε λόγος να το αλλάξουμε. Ο Kevin είναι προφανώς ένα πολύ γνωστό μέγεθος για εμάς και χαίρομαι που θα επιστρέψει για την έβδομη σεζόν του με τα χρώματα της Haas. Με 113 εκκινήσεις μόνο για την ομάδα μας, ξέρουμε πού βρίσκονται οι δυνάμεις του και η γνώση και η εμπειρία του στην οργάνωσή μας ταιριάζει πολύ καλά με αυτό».

«Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Nico απλά εντάχθηκε χωρίς φασαρία ή φανφάρες και απέδειξε ότι είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας. Πλησιάζει τις 200 εκκινήσεις στη Formula 1 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε αποδέκτες αυτής της εμπειρίας πίσω από το τιμόνι. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας αυτή τη σεζόν σε σχέση με την VF-23, δεν το κρύβουμε αυτό, αλλά ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί που είχαμε δύο οδηγούς των οποίων τα σχόλια είναι ανεκτίμητα για να βοηθήσουν τους μηχανολογικούς μας στόχους».

«Ο Kevin και ο Nico συνεργάστηκαν πολύ καλά από την αρχή, και έχουν συγκεντρώσει βαθμούς μαζί, ενώ ειδικότερα ο Nico έχει διαπρέψει στις κατατακτήριες δοκιμές, εισερχόμενος στο Q3 σε έξι περιπτώσεις. Σαφώς απολαμβάνουν το χρόνο τους στο άθλημα, έχουν και οι δύο ώριμο μυαλό στους ώμους τους, κατανοώντας ουσιαστικά τι είναι αυτό που ζητάμε από αυτούς. Με τη σειρά μας, τώρα εναπόκειται σε εμάς ως ομάδα να κοιτάξουμε μπροστά μέχρι το 2024 και να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα μονοθέσιο το οποίο είναι ικανό να σημειώνει μονίμως βαθμούς».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!