Ο Christian Horner δηλώνει ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα με την F1

O Christian Horner, πρώην επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, δήλωσε ότι έχει «εκκρεμείς υποθέσεις» στη Formula 1, καθώς στοχεύει να επιστρέψει με μία ομάδα που θα μπορεί να «κερδίσει».

Ο Christian Horner δηλώνει ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα με την F1

O Christian Horner, πρώην επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, δήλωσε ότι έχει «εκκρεμείς υποθέσεις» στη Formula 1, καθώς στοχεύει να επιστρέψει με μία ομάδα που θα μπορεί να «κερδίσει».

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, έδωσε την πιο σαφή ένδειξη μέχρι στιγμής ότι επιθυμεί να επιστρέψει στα paddock, δηλώνοντας ότι δεν έχει τελειώσει τις υποθέσεις του με το σπορ. Όντας επικεφαλής της Red Bull από το 2005, που η αυστριακή εταιρεία εισήλθε στη Formula 1 αγοράζοντας την ομάδα της Jaguar, ο Horner την οδήγησε σε 8 τίτλους οδηγών και 6 τίτλους κατασκευαστών, αλλά είδε την πόρτα της εξόδου τον περασμένο Ιούλιο.

Στην παρουσίαση της Alpine, ο εκτελεστικός σύμβουλος της γαλλικής ομάδας, Flavio Briatore, επιβεβαίωσε ότι ο Horner, με την υποστήριξη επενδυτών, διαπραγματεύεται την αγορά του 24% των μετοχών της, με τους κατόχους του. Επικεφαλής είναι η εταιρεία Otro Capital, μαζί με τις RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Δουβλίνο, ο Horner δήλωσε: «Νιώθω ότι έχω εκκρεμείς υποθέσεις στη Formula 1. Δεν τελείωσε όπως θα ήθελα να τελειώσει. Αλλά δεν θα επιστρέψω για το τίποτα. Θα επιστρέψω μόνο για κάτι που μπορεί να κερδίσει. Δεν θέλω να επιστρέψω στα paddock αν δεν έχω κάτι να κάνω».

«Μου λείπει ο αθλητισμός, μου λείπουν οι άνθρωποι, μου λείπει η ομάδα που δημιούργησα. Πέρασα 21 απίστευτα χρόνια στη Formula 1. Είχα μια υπέροχη πορεία, κέρδισα πολλούς αγώνες, πρωταθλήματα και συνεργάστηκα με μερικούς καταπληκτικούς οδηγούς, μηχανολόγους και συνεργάτες».

«Δεν χρειάζεται να επιστρέψω. Θα μπορούσα να σταματήσω την καριέρα μου τώρα. Επομένως, θα επέστρεφα μόνο για την κατάλληλη ευκαιρία να συνεργαστώ με εξαιρετικούς ανθρώπους και να εργαστώ σε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θέλουν να κερδίσουν και μοιράζονται αυτή την επιθυμία. Θα ήθελα να είμαι συνεργάτης και όχι απλώς ένας υπάλληλος, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν βιάζομαι. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα».

«Το συναρπαστικό είναι ότι αποχώρησα από τη Red Bull στις 8 Ιουλίου και αυτή είναι η πρώτη φορά που μιλάω σε κάποιον από τα ΜΜΕ. Έχω επισκεφτεί όλες τις ομάδες της Formula 1, από τις τελευταίες θέσεις, στο μέσο του grid και μέχρι τις πρώτες. Και φαίνεται να υπάρχει μια περιέργεια για το τι θα κάνω και πού θα πάω. Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι την άνοιξη δεν μπορώ να κάνω τίποτα ούτως ή άλλως. Είναι πολύ κολακευτικό να συνεχίζω να συνδέομαι με όλες αυτές τις διαφορετικές ομάδες».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!