Ο Mark Walter, ιδρυτής της TWG Global, της αμερικανικής εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια της ομάδας Cadillac, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2026, βρίσκεται προ των πυλών να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικής αθλητικής ομάδας στην ιστορία, δαπανώντας περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση των Los Angeles Lakers από την οικογένεια Buss, σύμφωνα με το ESPN. Οι Lakers είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ΝΒΑ και διαθέτουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ τους υπεραστέρες όπως ο LeBron James και ο Luka Doncic.
Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος Mark Walter, είναι διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Partners, μιας ιδιωτικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και διαχειρίζεται περισσότερα από 325 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Walter είναι επίσης συνιδρυτής της TWG Holdings (στην οποία υπάγονται οι TWG Global και TWG Motorsport), που λειτουργεί ως εργαλείο της Guggenheim, για ιδιάζουσες επενδύσεις, όπως είναι οι αθλητικές ομάδες.
Ο Walter κατέχει το 26% των Lakers από το 2021, το οποίο αγόρασε από τον Phil Anschutz. Ο Αμερικανός έχει μετοχές σε πολλούς επαγγελματικούς αθλητικούς οργανισμούς, όπως η ομάδα μπέιζμπολ των Los Angeles Dodgers, τους Los Angeles Sparks (μπάσκετ), και τον επιφανή ποδοσφαιρικό σύλλογο της αγγλικής Premier League, την Chelsea FC. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Professional Women’s Hockey League, του γυναικείου Πρωταθλήματος χόκεϊ των ΗΠΑ.
- Mercedes-Benz: Νέες εκδόσεις Iconic με όφελος τιμής έως και 6.000 ευρώ
- Toyota Relax: Το νέο πρόγραμμα εγγύησης που φτάνει έως και τα 11 χρόνια
- Nissan All Clear Service με έκπτωση 25% σε ανταλλακτικά & αξεσουάρ
- Το νέο SUV που πρωταγωνιστεί στην ηλεκτροκίνηση
- Το SUV που αναβαθμίστηκε και είναι διαθέσιμο με όφελος 5.000 €
O Jerry Buss είχε αγοράσει τους Lakers το 1979 για 67,5 εκατομμύρια δολάρια από τον Jack Kent Cooke. Έκτοτε, οι Lakers έχουν κατακτήσει 11 Πρωταθλήματα, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του NBA κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Έπειτα από το θάνατο του Jerry Buss το 2013, τη διαχείριση της ομάδας είχε αναλάβει η κόρη του, Jeanie Buss, η οποία θα συνεχίσει να ασκεί αυτό το ρόλο για αρκετά χρόνια, ακόμα και υπό την καινούργια ιδιοκτησία. Αναφέρεται ότι η οικογένεια Buss θα διατηρήσει περίπου το 15% των Lakers, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Αν μη τι άλλο, η αγορά αυτή αποδεικνύει την προθυμία -και τη δυνατότητα– των ιδιοκτητών της Cadillac να επενδύσουν… αδρά, αναγνωρίζοντας τη Formula 1 ως ένα πεδίο παγκόσμιας προβολής το οποίο μπορεί να ανταποδώσει οικονομικά.