Υψηλές αγωνιστικές προσδοκίες για το Skoda Fabia RS Rally2

Η Skoda αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Fabia RS Rally2, που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC2 και ERC).

Υψηλές αγωνιστικές προσδοκίες για το Skoda Fabia RS Rally2

Η Skoda αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Fabia RS Rally2, που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC2 και ERC).

Η Skoda παρουσίασε το Fabia RS Rally2, στην εξέλιξη του οποίου έχει ξοδέψει δύο χρόνια. To καινούργιο αγωνιστικό μοντέλο θα διαδεχθεί τα εξαιρετικά επιτυχημένα Fabia Rally2 και Evo, τα οποία έχουν κατακτήσει περισσότερες από 1.700 νίκες στις κατηγορίες R5 σε ράλλυ ανά τον κόσμο μέχρι σήμερα.

To καινούργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλλυ της Skoda βασίζεται στο νέο Fabia τέταρτης γενιάς, αλλά διαθέτει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι τους τίτλους στο WRC2 και το ERC, στα χέρια του Andreas Mikkelsen και της υποστηριζόμενης από τη Skoda Toksport World Rally Team.

Το νέο Fabia RS λαμβάνει κίνηση από έναν ολοκαίνουργιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, βασισμένο στα μοντέλα παραγωγής RS της Skoda, ο οποίος μπορεί να αποδώσει 291 ίππους (214 kW) και 430 Nm ροπής, ισχύς η οποία συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης.

Το αμάξωμα έχει επίσης υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, ξεκινώντας από το μεταξόνιο, το οποίο είναι αυξημένο για να βελτιώσει την κατανομή βάρους και τη σταθερότητα του πίσω μέρους. Αναθεωρήσεις υπάρχουν επίσης στο σύστημα απαγωγής θερμότητας των φρένων, το αεροδυναμικό πακέτο, ενώ έχει αυξηθεί και η διαδρομή της ανάρτησης.

Το αυτοκίνητο τελειοποιήθηκε μετά από μια σειρά δοκιμών σε άσφαλτο, χώμα και χιόνι που πραγματοποιήθηκαν σε Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία και Φινλανδία. Το έργο της εξέλιξης μοιράστηκαν ο Andreas Mikkelsen, ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Citroen και της Toyota Kris Meeke και οι οδηγοί δοκιμών της Skoda Jan Kopecky και Emil Lindholm.

Η Skoda ευελπιστεί ότι αυτό το μοντέλο θα συνεχίσει την πρόσφατη επιτυχία της στην κατηγορία R5 που έχει δει τους Mikkeslen, Nasser Al-Attiyah, Esapekka Lappi, Pontus Tidemand, Kopecky, Kalle Rovanpera και Pierre-Louis Loubet να κατακτούν τίτλους WRC2 ή WRC2 Pro οδηγώντας ένα Fabia. Το Fabia RS Rally2 αναμένεται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο αργότερα φέτος.

Τα προηγούμενα αγωνιστικά μοντέλα Rally2 και Evo, βασισμένα στην τρίτη γενιά Skoda Fabia, είναι από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα ράλλυ όλων των εποχών. Η Skoda πούλησε περισσότερα από 450 αυτοκίνητα, τα οποία συγκέντρωσαν 4.186 θέσεις στο βάθρο σε 13.091 εκκινήσεις σε ράλλυ ανά τον κόσμο μέχρι τις αρχές Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων 1.714 νικών, και συγκεκριμένα τέσσερις στο περίφημο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Από το 2015, το FABIA Rally2 κατακτώντας με οδηγούς εργοστασιακών ομάδων και ιδιωτικά πληρώματα πάνω από 20 τίτλους στην Ευρώπη και θριάμβους στα Πρωταθλήματα Αφρικής, Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, Νότιας Αμερικής, Ασίας-Ειρηνικού και Μέσης Ανατολής. Τα πληρώματα με αυτά τα αυτοκίνητα έχουν κατακτήσει 100 εθνικά πρωταθλήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!