Ρεκόρ για το Hyundai Ioniq 5 N στο Pikes Peak International Hill Climb

Το IONIQ 5 N TA (Time Attack) Spec κατέκτησε το exhibition class με ρεκόρ 9 λεπτά 30 δευτερόλεπτα, ενώ το IONIQ 5 N παραγωγής ακολούθησε, με χρόνο 10 λεπτά 49 δευτερόλεπτα.

Η Hyundai συμμετείχε στον 102ο αγώνα ανάβασης Pikes Peak, ο οποίος φέρει και το ψευδώνυμο «The Race to the Clouds». 

Η κορεάτικη εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα, η πρώτη φορά που συμμετείχε στο Pikes Peak ήταν πριν από 32 χρόνια, το 1992.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε η Hyundai για την ανάβαση ήταν δύο Ioniq 5 N TA (Time Attack) Specs και ένα Ioniq 5 N παραγωγής. Και τα τρία μοντέλα διαγωνίσθηκαν σε μια εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή 12,42 μιλίων (20 χιλιομέτρων) φθάνοντας πάνω από τα 4.700 πόδια (1.438 μέτρα) στην κορυφή του Pikes Peak, με 156 στροφές, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και μεγάλο υψόμετρο που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τους οδηγούς όσο και τα οχήματα.

Το Ioniq 5 N TA Spec, με οδηγό τον Dani Sordo, (οδηγός της Hyundai Μotorsport World Rally Team), τερμάτισε τον αγώνα σε 09:30.852 και κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας exhibition class. Το δεύτερο Ioniq 5 N TA Spec με οδηγό τον Randy Pobst, τερμάτισε τον αγώνα σε 09:55.551.

Hyundai Motor’s IONIQ 5 N Sets Benchmark for Crossover EVs at Pikes Peak International Hill Climb 2

Το Ioniq 5 N TA Spec έχει σχεδιαστεί χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις σε σύγκριση με το Ioniq 5 N παραγωγής. Εκτός από κάποιες μικρές ρυθμίσεις στο λογισμικό για τη μέγιστη αύξηση της απόδοσης του κινητήρα και ορισμένες αλλαγές εξαρτημάτων υψηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένων νέων αμορτισέρ, φρένων προδιαγραφών μηχανοκίνητου αθλητισμού και ελαστικών, το TA Spec διατηρεί τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Ioniq 5 N παραγωγής.

Hyundai Motor’s IONIQ 5 N Sets Benchmark for Crossover EVs at Pikes Peak International Hill Climb

Το Ioniq 5 N παραγωγής συμμετείχε με οδηγό τον Ron Zaras, έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό στο Pikes Peak, αλλά γνωστή προσωπικότητα του αυτοκινητιστικού τύπου. Ο Ron Zaras τερμάτισε με χρόνο 10:49.267, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του Ioniq 5 N χωρίς τροποποιήσεις.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο ρεκόρ που σημειώσαμε στο Pikes Peak και τις επιδόσεις μας συνολικά», δήλωσε ο κ. Till Wartenberg, Vice President και Head of N Brand and Motorsport της Hyundai Motor Company. «Στο μέλλον, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις συναρπαστικές δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Pikes Peak, για να επιδείξουμε τις υψηλές επιδόσεις των μαζικής παραγωγής οχημάτων μας και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τεχνολογία που όχι μόνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών, αλλά υπερβαίνει τις προσδοκίες τους».

«Το φετινό αποτέλεσμα του Pikes Peak είναι η κορύφωση ενός στόχου που ονειρεύτηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στα παρασκήνια της Hyundai N», δήλωσε ο κ. Joon Park, Vice President και Head of N Brand Management Group. «Συγκεντρώσαμε όλα τα δυνατά μας μυαλά για να δημιουργήσουμε έναν τύπο ηλεκτρικού (EV) οχήματος υψηλών επιδόσεων που δεν υπήρχε πριν και σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμη και στον πιο σκληρό αγώνα ανάβασης στον κόσμο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!