Audi R8 LMS GT3 evo II

Το νέο αγωνιστικό στην κατηγορία GT3 διατίθεται σε ιδιώτες στην τιμή των 429.000 ευρώ

Audi R8 LMS GT3 evo II

Το νέο αγωνιστικό στην κατηγορία GT3 διατίθεται σε ιδιώτες στην τιμή των 429.000 ευρώ

Με 83 τίτλους οδηγών παγκοσμίως και 106 επιπλέον νίκες στο πρωτάθλημα, το Audi R8 LMS είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας GT3. Για να διασφαλίσει τη συνέχιση των επιτυχιών, η Audi δημιούργησε το εξελιγμένο μοντέλο evo II. Το ανανεωμένο αγωνιστικό είναι ακόμα πιο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των ιδιωτικών ομάδων και με το επιπλέον κόστος να μην είναι πολύ υψηλό.

«Το εξελιγμένο R8 LMS ανταποκρίνεται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες των πελατών μας», λέει ο Chris Reinke, επικεφαλής Customer Racing της Audi Sport. «Η πλειονότητα των βελτιώσεων αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες που μας έχουν εκφράσει οι ομάδες». Η Audi Sport βελτίωσε το R8 LMS σε πέντε τομείς: αεροδυναμική, κινητήρα, κλιματισμό, ανάρτηση και το traction control. Στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κατηγορίας GT3 με έως και δέκα μάρκες, η Audi Sport είναι σε πολύ καλή θέση. Μέσα στο 2021 το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί από ομάδες ώστε να ολοκληρωθούν οι δοκιμές του.

Με κόστος τις 429.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για ερασιτέχνες οδηγούς. Αεροδυναμικά, το Audi R8 LMS evo II είναι πιο σταθερό επειδή ένα μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων (downforce) παράγεται από την νέα πίσω πτέρυγα και όχι από το πάτωμα. Ο κινητήρας διαθέτει νέο σύστημα εισαγωγής με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ροπής. Η ανάρτηση έχει για πρώτη φορά αμορτισέρ τεσσάρων ρυθμίσεων. Το traction control επιτρέπει περισσότερες ρυθμίσεις με νέες λειτουργίες. Τέλος, ο εσωτερικός κλιματισμός βελτιώνει την άνεση. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη συγκέντρωση και πιο σταθεροί χρόνοι στην πίστα, ειδικά σε αγώνες μεγάλης διάρκειας και με υψηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Η παρουσίαση του νέου αγωνιστικού R8 LMS evo II θα γίνει στα paddocks του Spa, στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!