Safe-X-must-2022

Η ασφάλεια και στις χειμερινές μας εξορμήσεις, είναι “must”.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων έχουν ήδη ξεκινήσει και φέρνουν μαζί τους εξορμήσεις σε χειμερινούς προορισμούς. Ωστόσο, πολλοί από εμάς αμελούμε τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται πριν, κατά την διάρκεια αλλά και κατά την επιστροφή μας από τις χειμερινές μας διακοπές.

Το Prime Roll Αφιέρωμα «Safe X-must» έχει ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση όλων μας, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, την σωστή προετοιμασία του οχήματός μας, τους απαραίτητους ελέγχους, την υπεύθυνη χρήση του οδικού δικτύου και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και γενικότερα την υπεύθυνη οδήγηση κατά τις μετακινήσεις μας.

Σε συνεργασία με τους απόλυτους Safety Experts ανά κατηγορία οδικής ασφάλειας, παραθέτουμε σε ένα rich media περιβάλλον υψηλής αισθητικής, τα «πρέπει» της ασφαλούς οδήγησης κατά τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις μας. 

Safe X-must Part 1: Έλεγχος

Safe X-must Part 1: Έλεγχος

Ο σχεδιασμός μιας χειμερινής απόδρασης είναι σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε κάνει κάποιους βασικούς ελέγχους στο αυτοκίνητό μας προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι το ταξίδι αυτό θα κυλήσει ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο. 

Ο κύριος Αντώνης Πολυχρονόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της Auteco KTEO, μας περιγράφει αναλυτικά τους βασικούς αυτούς ελέγχους που χρειάζεται το αυτοκίνητό μας όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε. 

Κάποιοι από αυτούς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν από εμάς, όπως μας εξηγεί και η κυρία Έμυ Παπαπαύλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Auteco, αλλά κάποιοι άλλοι επιβάλλεται να διεξαχθούν από έναν τεχνικό, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Πόσους από αυτούς γνώριζες;

Safe X-must Part 2: Προετοιμασία

Safe X-must Part 2: Προετοιμασία 

Είτε είναι μικρό είτε μεγάλο το ταξίδι με το αυτοκίνητό μας, χρειάζεται η απαιτούμενη προετοιμασία.

Δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε δύο-τρία πράγματα πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας, όπως μας αναφέρει ο κύριος Χρήστος Πρασσάς, Διευθυντής Συνεργείου – Φανοποιείου της FMS, ώστε να επιστρέψουμε όπως… φύγαμε.

Εσύ τα λαμβάνεις υπόψη πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου;

Safe X-must Part 3: Οδήγηση

Safe X-must Part 3: Οδήγηση 

Καθώς δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στις χειμερινές μας διακοπές με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με τις κατάλληλες γνώσεις για να ανταπεξέλθουμε σε δυσμενείς συνθήκες οδήγησης

Ο κύριος Θωμάς Παπαπάσχος, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης στην Driving Academy, μας παρέχει κάποιες συμβουλές, ώστε να είμαστε ασφαλείς κατά την οδήγησή μας σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άραγε, γνωρίζεις τους σωστούς χειρισμούς σε ιδιαίτερες οδηγικές συνθήκες;

Safe X-must Part 4: Τεχνολογία

Safe X-must Part 4: Τεχνολογία 

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, απρόσμενες συνθήκες μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας και να δοκιμάσουν την ταχύτητα των αντανακλαστικών μας.

Ευτυχώς, τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν μια ευρεία γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, σχεδιασμένα για να προστατεύουν ανά πάσα στιγμή τον οδηγό, τους επιβάτες, αλλά και όλους τους χρήστες του δρόμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Toyota T-Mate, μια ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense (TSS) και Υποβοήθησης του Οδηγού (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS), σχεδιασμένα να υποστηρίζουν και να κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ασφαλή.

Πόσες από τις διαθέσιμες λειτουργίες ασφάλειας γνώριζες;

 

Proud Project Team

Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Καλογερόπουλος
Video: Γιώργος Σαργιαννίδης
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Δεκεμβρίου 2022